avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minor 7 ani \"acte necesare pt. a studia in Austria \"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minor 7 ani "acte necesare pt. a studia in Austria "

fetita are 7 ani traiesc amandoi parinti si vor sa dea fata in Austria la scoala are grija de ea matusa din austria,
matusa este casatorita si este sora tatalui adica tatal minorei.
ce acte avem nevoie pt ca fata sa plece la studii -sunt deacord amandoi parinti!!!!
fata daca pleaca la studii mai are drept ca sa primeasca in romania alocatia de copil?sau va pierde?
si actele necesare din partea matusii din austria daca se poate sa mi spuneti.
va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 19:34, 13 Martie 2011
Matusa va deschide o actiune in instanta prin care cere incredintarea spre crestere si educare...daca in urma probatoriului,instanta accepta atunci va traduce hotararea def. si irevocabila,va lua fetita si se va ocupa de ea.Totodata parinti vor plati pensie intretinere minor.Bineinteles aceasta hotarare in urma schimbarii conditiilor poate fi modificata sau anulata tot in instanta.In Romania va pierde dreptul la alocatie dar il va capata in Austria conf legislatiei Europene.Matusa la randul ei va merge la Autoritatile locale sa declare copilul ca fiind in cresterea ei si va beneficia de sprijinul statului.Multa Bafta!
va multumesc pt raspuns!=D>
dar matusa are nevoie de acte din austria?????
va multumesc!
Matusa are nevoie de pasaport,certif.de nastere si de casatorie.Dar e cam greu ca instanta sa fie de acord,deoarece trebuie ca parintii sa nu aiba conditii de crestere si educare.O ancheta la domiciliul matusii nu se poate efectua deci nu stiu de ce instanta ar fii de acord.Probabil ca parintii pot da o declaratie la notar din care sa rezulte motivul pentru care doresc ca minora sa invete in Austria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor 7 ani! ildikosz ildikosz buna ziua, am mai pus aceasta intrebare la d-voastra dar ceva totusi nu im i este foarte clar, si anume fetita are 7 ani parintii vor sa o dea la matusa in ... (vezi toată discuția)
Custodie copil cristina helena cristina helena Buna ziua, am o fetiță de 8 luni născută in norvegia si nu ii pot face pașaport românesc deoarece ambasada din România in Norvegia imi cere hotărâre ... (vezi toată discuția)
Divort anita18@gmx.at anita18@gmx.at Am o fetitä näscutä in Austria,tatäl Austriac,am divorzat de comun acord,fetita rämine la mine,eu am hotärit sä-mi reiau numele de fatä,iar fata ... (vezi toată discuția)