avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna ziua, am o fetiță de 8 luni născută in norvegia si nu ii pot face pașaport românesc deoarece ambasada din România in Norvegia imi cere hotărâre judecătorească cu privire la custodia copilului, eu am act doveditor ce dovedește ca am 100% răspunderea asupra copilului meu dar nu de la judecător deoarece in Norvegia nu este nevoie de proces de judecată pentru asa ceva. Am contactat si un avocat in Norvegia in legătură cu aceasta problemă dar se pare ca odata ce fetița are nevoie de pașaport românesc statul Norvegian nu poate decat sa ma trimeată cu această problema in România, tatăl copilului plătește pensie alimentară printr-o hotărâre a statului nicidecum de comun acord intre mine si tatal fetiței dar de vizitat nu isi vizitează copilul. Chiar nu stiu ce as avea de făcut incontinuare . Daca cineva are răspuns la problema mea va rog sa imo scrieti aici sau pe email: cristina.c470@yahoo.no . Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:27, 30 Noiembrie 2017
Buna ziua,
Daca sunteti casatorita cu tatal minorei sau daca locuiti impreuna, atunci trebuie sa mearga si el la ambasada si sa faceti pasaportul impreuna
Daca nu sunteti casatoriti sau nu locuiti impreuna atunci fie tatal fiicei dumneavoastra da o declaratie in fata unui notar ca este deacord cu facerea pasaportului fie il actionati in instanta in Romania pentru ca sentinta sa tina loc de acord.
Daca locuiti in Norvegia problema este de competenta autoritatilor acestei tari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza pentru romania romrom romrom Buna seara ,sunt casatorit ,in norvegia din 3 iulie 2011, sotia este din filipine si detine viza in norvegia pana in 2016 ,,am probleme cu inscrierea ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de pasaport pentru fetita mea de 4 ani Oana Bogdan Oana Bogdan Situatia mea este: am o fetita de 4 ani impreuna cu prietenul meu. Actualmente locuim in Italia unde suntem rezidenti. Prietenul meu este ditr-o tara nemembra ... (vezi toată discuția)
Divort paval paval Buna ziua Sora mea sta cu un italian dar nu este maritata cu el,au o fetita impreuna dar el mai are un baiat din prima casatorie din care nu a divortat.Sotul ... (vezi toată discuția)