avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - insolvabilitate
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - insolvabilitate

Ziua buna,
Am un imprumut cu cineva de la care nu resusesc sa recuperez banii. Imprumutul a fost consemnat cu un ctrct de imprumut incheiat la notar, care imi da dreptul sa trec direct la executarea silita a imprumutatului. Ce doresc sa aflu este:
1. daca, sa presupunem, imprumutatul nu ar avea nici un bun/proprietate sau venit (salariu sa zicem) pe numele lui teoretic (din ce am inteles) actualul contract si executarea devin insolvabile. Dar daca in perioada specifica de 3 ani, de la depasirea termenului de restituire a imprumutului, respectivul intra in posesia unui bun (casa, masina, etc) sau se angajeaza cu acte in regula (salariu = venit), executarea silita se "autoactiveaza" din situatia de insolvabilitate?
2. ce se intampla daca imprumutatul paraseste tara de domiciliu? executarea silita prezenta va mai avea vreo putere?
Cel mai recent răspuns: fortune12 , utilizator 10:33, 14 Martie 2011
va aflati in eroare;chiar daca dvs ati mentionat in respectivul act ca se poate trece direct la executarea silita, acest lucru nu este posibil decat printr-o hotarare judecatoreasca.
Cel mult acel aspect consemnat ar putea fi considerat un pact comisoriu de gradul IV.
un contract nu poate deveni"insolvabil";poate fi lovit de rezolutiune ,reziliere, etc.
ca sa nu va pierdeti dreptul sde actiune, ar fi bine ca sa intentati actiune sau macar sa remiteti o notificare prin intermediul executorului judecatoresc sa intrerupeti prescriptia.
Nu sunt familiarizat cu termenii specifici. Da, am inteles ca din cum e formulat ctrctu respectiv, se poate interpreta ca "pact comisoriu de gradul IV". Pentru a deveni executare silita, da, presupun ca trebuie sa trec pe un birou judecatoresc sau cum s-o zice, nu?
Acum, ultima parte nu am inteles-o: "ca sa nu va pierdeti dreptul sde actiune, ar fi bine ca sa intentati actiune sau macar sa remiteti o notificare prin intermediul executorului judecatoresc sa intrerupeti prescriptia." si nici termenul "rezolutiune"

deci?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu de gradul iv. cum se procedeaza in continuare ? avocat_junior_2010 avocat_junior_2010 Salutare Speta este foarte simpla: avem un contract de vanzare cumparare incheiat pentru un imobil intre A (proprietar) si B (cumparator), care prevede ... (vezi toată discuția)
Pactul comisoriu roxana_cehan roxana_cehan Potrivit noului Cod Civil, pactele comisorii mai pot fi de patru feluri? (vezi toată discuția)
Pact comisoriu vs. declaraþie unilateralã de rezoluþiune / reziliere Patrick_ Patrick_ Pornind de la prevederile art. 1552 - NCC și de la un articol scris de un avocat asociat al unei prestigioase case de avocatură bucureștene, vă ... (vezi toată discuția)