avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA platitor de tva??
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

platitor de tva??

Intrebare: va rog sa-mi spuneti daca o firma se poate inregistra ca platitor de Tva pe o perioada determinata.
Va intreb acest lucru deoarece am o situatie intracomunitara unde fiscul german spune ca clientului i-a expirat calitatea de platitor de Tva.

va multumesc ,

Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 12:22, 14 Martie 2011
In Romania sau Germania?
Unde este sediul "clientului"?
clientul este Roman.
Probabil ca acel client nu s-a inregistrat in Registrul operatorilor intracomunitari.

Deci, desi este platitor de tva in RO, nu are un cod valid de tva pt tranzactii intracomunitare, in acest caz factura primita din Germania trebuia sa fie cu tva. Probabil asta reclama fiscul din Germania.
codul EORI. OK dar trebuie sa il ai si pentru achizitiile intracomunitare ??
Codul EORI este codul folosit in relatiile cu vama (nu si pt cele intracomunitare, unde vama nu mai are nici un rol).
Pentru a face achizitii si livrari intracomunitare de bunuri si servicii un platitor de tva din RO trebuie sa se inregistreze in Registru operatorilor intracomunitari incepind cu data de 01.08.2010. Numai in urma acestei inregistrari, codul fiscal devine valabil pt operatiunile mentionate.
Baza legala este art 158(2) din CF modificat prin OUG 54/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiuni intracomunitare. persoane neinscrise in registrul operatorilor intracomunitari paolo979 paolo979 Suntem un SRL, si conform OPANAF 2101/2010 pentru inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari trebuie sa depunem cazierele judiciare al ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor tva - activitati intracomunitare jazzman jazzman buna ziua tuturor, am si eu diverse probleme inca nelamurite legate de activitati intracomunitare si as vrea sa le dau de capat. in primul rand imi cer ... (vezi toată discuția)
Lmport pe pfa calin andrei calin andrei Buna ziua, Am un Pfa si as dori sa incep import de marfa din tarile membre EU. In acest caz trebuie sa obtin cod caen de importator sau nu? Pentru aceste ... (vezi toată discuția)