avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi banesti intr-un litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi banesti intr-un litigiu de munca

Acum 2 luni de zile am avut un angajat care a muncit in jur de 2 saptamani. Dupa care a incetat munca de comun acord. problema este ca in timpul in care a fost angajat nu am apucat sa ii duc contractul la ITM, iar dupa ce a plecat nu l-am mai dus..... Problema este ca eu nu i-am achitat salariul integral nu din rea vointa ci din cauza unor probleme financiare, el nerespectand programul de munca si nici regulamentul de ordine interioara Acum am primit o citatie, intr-un dosar de litigiu de munca pentru drepturi banesti.

Va rog sa imi datu unele sfaturi pentru a evita procesul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 29 Mai 2008
În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.

Pentru a evita procesul sunt posibile urmatoarele variante:
1. renuntarea la judecata de catre fostul dvs salariat.
2. renuntarea la dreptul la actiune.
3. achiesarea angajatorului la pretentiile fostului angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti! cata26 cata26 Am si eu o intrebare!Am lucrat la o firma cam 1 luna la negru si dupa aia am semnat cim!Nu am luat banii pe luna respectiva t!Cum pot sa il dau in judecata pe ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare - regim juridic dislexic dislexic buna ziua! o prietena de-a mea a stabilit cu angajatorul unui magazin ca din data de 29 iunie sa inceapa munca. pana ieri a lucrat fara probleme cand ... (vezi toată discuția)
Ce sanse de castig am 56emil 56emil am lucrat 5 luni la o s.c ca manager restauran,nu mi-au facut contract de munca,m-au folosit si la alte lucrari care nu erau de specialitatea mea,iar apoi am ... (vezi toată discuția)