avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare la limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare la limita de varsta

As dori sa stiu pana la ce data se mai recunoaste grupa I de munca la calculul pensiei pentru limita de varsta!??
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:45, 11 Martie 2011
Grupa I-a de munca ca si reducere a varstei standard de pensionare,incepand cu 01/01/2011 se face ca si la conditii deosebite,sau ca la fosta grupa II de munca.Ca si stragiu de cotizare se acorda o perioada suplimentara la vechimea in munca de 6 luni la an(ca si inainte).La punctajul aferent grupei I se acorda un spor de 50%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i de munca s-a transformat in grupa ii de munca? nina55 nina55 am lucrat 7 ani in gr 1 de munca si pe4 ian 2012,a dus adeverinta la casa de pensii pt recalcularea deciziei si mi sa spus ca de la 01.01.2012 grupa 1 se ... (vezi toată discuția)
Punctaj stagiu aferent grupe de munca viorelk viorelk Buna seara Prin OUG 100/2008 se acorda un punctaj stagiului aferent grupelor de munca: -0,50 gr. - pe an I/conditii speciale, -0,25 pe an - gr II/ cond ... (vezi toată discuția)
Pensie lucica crivat lucica crivat sporul de la grupa a II-a de munca ii da dreptul unei salariate sa iasa la pensie chiar daca nu are 55 de ani? (vezi toată discuția)