Instanta de apel din Timisoara a ridicat exceptia incompetentei teritoriale, a anulat sentinta din fond si a trimis procesul de anulare a succesiunii dezbatute in Timisoara spre rejudecare la judecatoria sectorului 1 din Bucuresti in baza art.14 pct. 2 , art. 19 c. pr. civ si art. 155 din Legea 105 /1992 deoarece defuncta a avut ultimul domiciliu in Germania unde a si decedat. Eu, ca reclamant , declarat ca strain de succesiune la dezbaterea succesiunii a carei anulare o cer, de catre celalalt mostenitor, sunt de acord cu aceasta hotarare. Paratul a facut recurs la exceptia de necompetenta hotarata de instanta de apel si a castigat.
Avand in vedere ca conform art. 14 C. proc. civ., competenta teritoriala a instantei ultimului domiciliu al defunctului este exclusiva si absoluta iar conform Art. 159, C.pr.civ. regulile cu privire la competenta teritoriala exclusiva sunt imperative va rog mult sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate de a ataca hotararea, ilegala dupa parerea mea, a instantei de recurs.
Va multumesc anticipat.
Se poate?
qwerta
Am 2 intrebari:
-La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)