avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concediul postnatal?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concediul postnatal?

am contract de munca de 4 ore de 13luni.sotia urmeaza sa nasca si vreau sa stiu daca pot beneficia de concediu postnatal timp de 2 ani.ce acte trebuie sa depun?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:39, 13 Martie 2011
catalincata12345 a scris:

am contract de munca de 4 ore de 13luni.sotia urmeaza sa nasca si vreau sa stiu daca pot beneficia de concediu postnatal timp de 2 ani.ce acte trebuie sa depun?va multumesc

Buna seara!

sa clarificam: concediul postnatal e una si concediul pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani e cu totul altceva!
V-ati referit la a doau varianta din cele postate.
In cazul in care in cele13 luni vi s-a retinut impozit pe venitul din salariu atunci veti beneficia de concediul si idemnizatia pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
Documentele necesare pentru obinerea aceste indemnizatii sunt in mare urmatoarele; cerere, certificat de nastere al copilului, adeverinta eliberata de angajator cu venituri din cele 12 luni anterioare nasterii copilului. Cel mai bine va interesati la agentia de prestatii sociale ca re ocupa de acordarea acestui drept.
Da..concediul de cresterea copilului. postanal nu aveti cum ca nu ati nascut:D
dar oare daca am 4 ore pe cartea de munca imi va trebuii24 de luni nu 12?nu stiu ca m-a speriat cineva.si oare eu pot sa depun oricand dupa nasterea copilului nu mai trebuie sa astept cele 42 de zile nu?va multumesc

dar oare daca am 4 ore pe cartea de munca imi va trebuii24 de luni nu 12?nu stiu ca m-a speriat cineva.si oare eu pot sa depun oricand dupa nasterea copilului nu mai trebuie sa astept cele 42 de zile nu?va multumesc

Cineva-ul acela a incurcat "oalele" !!! Trebuie sa depuneti cererea in termen de 60 de zile de la nasterea copilului.

Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de durata timpului de munca , ci de faptul ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit.

Dvs puteti depune cererea pentru acordarea indemnizatiei imediat dupa nasterea copilului.... termenul este de 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului pentru a putea beneficia de indemnizatie de la data nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil Loretica Loretica Buna ziua,am și eu o nelămurire referitoare la indemnizația,voi naște pe 10 februarie,eu pe 1 februarie trebuie să merg la Dr de familie sa mi de a ... (vezi toată discuția)
In cat timp poate fii depusa cererea pt indemnizatie ,dupa nastere? lando lando Buna ziua,eu am un contract pt 2 ore si salariul aferent al acestei sume,la un srl,am inteles k nu pot beneficia de indemnizatie decat daca am salariu minim cu ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tati biutza20 biutza20 Buna ziua.As vrea sa stiu de cand poate intra in concediul pentru crestere copil un tata, daca mama nu poate beneficia de acest drept deoarece nu a avut ... (vezi toată discuția)