Buna seara!
Am o problema va rog sa ma indrumati!
Am primit vizita itm-ului de 2 ori in mai putin de 30 de zile. La inceput mi-au dat amenda pt ca am lasat pe cnv sa imi supravegheze sediul cat timp eu eram plecat cu treburi (aprox o ora). Pe langa amenda mi-au dat si cateva masuri printre care si sa ii intocmez persoanei care a stat la firma, contract pe perioada cat a stat (adica pe o ora). Eu am atacat procesul verbal cerand constatarea nulitatii lui pentru ca persoana aceea nu ma inlocuia pe mn in atributii doar statea sa nu intre vreun musafir nepoftit pt ca am mai avut cazuri.
Dupa ce au vazut ca am atacat pv au venit din nou dupa 15 zile si mi-au dat amenda ca nu am indeplinit masura aceea cu intocmirea contractului pt acea persoana. Mentionez ca nu am contestat masura direct. Am crezut ca nici nu se pune problema din moment ce contest insusi validitatea procesului verbal.
Daca se va anula procesul verbal mai pot eu fi obligat la plata unei amenzi pentru o masura care nu are niciun temei???
Adica mi se pare un abuz.
Spuneti-mi va rog ce este de facut!
Nu va putem raspunde pentru ca ca daca va raspundem va obliga ITM-ul sa ne faceti contract pe durata redactarii raspunsului. :O
Glumesc, desigur si va rog sa ma scuzati insa ... nu m-am putut abtine :blush2: .
Chiar daca nu ati cerut si anularea masurii dispuse de ITM alaturi de procesul verbal acest lucru rezulta implicit. Masura dispunsa este nelegala pentru ca este de principiu ca incheierea unui contract presupune un acord al partilor iar, in speta, cealalta parte s-ar putea sa nu fie de acord.
Oricum, daca procesul-verbal este desfiintat sunt desfiintate si masurile dispuse prin acesta. Ar trebui sa aratati la instanta ca v-au amendat din nou pentru nerespectarea unei masuri pe care ati contestat-o deja implicit.
in proces, solicitati audierea respective persoane;o sa va fie de un real folos depozitia persoanei respective.
pe urma, este interesant cum de ITm-ul cunoaste exact timpul in care dvs ati lipsit din unitate.
se remarca de la o posta ca aici este vorba de un abuz din partea lor.daca adminstrati bine probele, veti avea fara probleme castig de cauza.
succes!
Amenda itm
catalina222
buna ziua, cum se precedeaza pentru depunerea unei constestatii a unui pv de contraventie incheiat de itm ?
Sunt sanse sa fie anulata sau transformata in ... (vezi toată discuția)