avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cine plateste amenda?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cine plateste amenda?

Buna ziua!
Am si eu o nedumerire.
Sunt divortata de aproape 4 ani , iar fostul meu sot a primit o amenda pentru tulburarea linistii publice, dupa pronuntarea divortului, cand noi doi eram demult separati.Bineinteles , amenda nu a binevoit sa o plateasca nici in ziua de azi. Pe mine ma intreaba mereu de acea amenda , atunci cand platesc impozitul pe casa, functionara de la taxe si impozite.
Intrebarea mea este ce se va intampla cu aceasta amenda? Vad ca valoarea ei nu a crescut, ma gandeam ca se va majora din cauza penalizarilor pentru neplata de atata timp. :-/
Sau se poate prescrie o amenda, dupa 3 ani?
Mentionez ca eu locuiesc in apartamentul,bun comun cu fostul sot,pe care l'am castigat in urma procesului de partaj. iar el nu stiu unde locuieste sau daca mai figureaza cu adresa mea.
Multumesc frumos pentru atentie !
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:42, 21 Martie 2011
Amenda o va plati contravenientul ,adica fostul sot.Nu aveti nici o problema dvs cu plata ei.Prescriptia va interveni peste un an.
mirabella-ana a scris:
Prescriptia va interveni peste un an

Sa inteleg ca dupa 3 ani de la data la care a fost data amenda , aceasta se poate prescrie, in cazul in care nu a fost platita?
Daca axeasta amenda este tot pe adresa mea, inseamna ca el nu figureaza cu alta adresa?
Ma gandesc ca daca ar avea in CI o alta adresa , ar fi trebuit, NORMAL, sa apara acolo acea amenda, atunci cand el isi plateste taxele , nu?
Sau asta trebuie sa o fac eu, adica pe detectivul, sa vad unde locuieste , daca are in CI o alta adresa si sa anunt pentru a se putea face transferul amenzii pe adresa care trebuie?Daca nu e asa in privinta adresei, adica nu se transfera amenda acolo unde locuieste de drept contravenientul, si nici nu a venit nimeni sa controleze daca persoana mai locuieste sau nu la adresa respectiva, atunci la ce se mai dau amenzile astea, oameni buni?
Adica statul poate fi pacalit asa usor? :O
Faci pe nebunul , primeste o amenda si stai linistit ca nu se intampla nimic , pentru ca dupa 3 ani contraventia se prescrie.Sa mor daca mai inteleg ceva.
:stunned:
Daca dvs sunteti proprietar unic al apartamentului la adresa caruia se comunica amenda,va revine obligatia sa instiintati autoritatea fiscala ca la acea adresa nu domiciliaza titularul amenzilor
Amenda va fi aplicata titularului,prin serviciul evidenta populatiei,care are posibilitati multiple de recuperare ,inclusiv prin poprire pe drepturi salariale
E al 3 'lea an consecutiv in care sunt instiintata , in decizia de impunere ptr stabilirea impozitelor , ca este o amenda de platit. Si de tot atatia ani am informat persoana din spatele ghiseului, care imi incaseaza plata pentru taxele aferente anului in curs, ca numitul este fostul meu sot si nu mai locuieste la adresa respectiva. Ce pot sa fac mai mult de atat?
Depuneti o adresa la registratura prin care le comunicati acest lucru ... anexati un document care sa ateste ca fostul dvs sot nu mai locuieste la adresa respectiva ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Despre cum devii victima incompetentei functionarilor de la directia taxe si impozite. mateigeamina mateigeamina Povestea incepe undeva in anul 2006. In acel an, sotul meu, a primit o instiintare de plata (de la Directia Taxe si Impozite) prin care i se comunica ca are ... (vezi toată discuția)
Amenda primita acum de la radarele fixe interzise robertsega32 robertsega32 Prin aprilie, mai, inainte de a fi interzise radarele fixe, am primit acasa 2 instiintari. Masina mea a fost surprinsa ruland cu 112 km/h si 80 km/h in doua ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de la finante la locul de munca in legatura cu un set de amenzi uitate. bogdanielo bogdanielo Salut, Firma la care lucrez a primit o notificare de la finante sa puna oprire pe salariu pentru o amenda contraventionala de 380 lei. Mai exact pe aceea ... (vezi toată discuția)