avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Scrisoare de la finante la locul de munca in legatura ...
Discuție deschisă în Executare silită

Scrisoare de la finante la locul de munca in legatura cu un set de amenzi uitate.

Salut,
Firma la care lucrez a primit o notificare de la finante sa puna oprire pe salariu pentru o amenda contraventionala de 380 lei.
Mai exact pe aceea foaie scrie ceva de genul:
Amenda contraventionala:
30 lei din 2005
120 lei de prin 2007
30 lei de prin 2009
200 lei de prin 2008
De amenzile de 120 respectiv 200 lei am o idee vaga despre ce ar fi vorba una traversare neregulamentara + injurat agent si facut scandal pentru ca in timp ce imi scria acel proces care nici nu l-am semnat alti pietoni treceau pe langa masina lui si faceau acelasi lucru si el nu i-a bagat in seama.. si a doua probabil e ratb.
1. Mama a fost si a platit impozitul la zi inclusiv pe acest an, aceste amenzi oare erau incluse la impozit ? Stiu ca amenzile se baga la impozit dar eu fiind doar cu adresa si nu propietar sunt separate sau i le-a bagat ei mai ales ca in anii aceia eu eram minor.
2. Amenzi din 2005 - 2009 suntem in 2015 din cate stiu la un moment dat beneficiez de prescripţia extinctivă ( cred ).

Cum ar trebui sa abordez aceasta problema tinand cont ca la momentul respectiv am fost prea idiot sa ii dau atentie si nici mama nu prea a bagat in seama fiind mereu ocupata cu altele.
Cel mai recent răspuns: bogdanielo , utilizator 09:43, 3 Iulie 2015
Este hazardat a emite raspuns concret ,in conditiile in care dvs contravenient,nu ati acordat interes pentru achitare amenzi in termenul legal
Ar trebui sa verificati personal la autoritatea fiscala-la serviciul debite in urmarire,deoarece amenzile sunt consemnate distinctiv pe CNP-ul dvs
nu sunt incluse in impozit amenzile, mai bine faceti un drum la finante si verificati ce apare pe CNP-ul dumneavoastra ca si datorie.
Prescrierea ar fi in termen de 5ani, sau sa vi se solicite munca in folosul comunitatii.
Da luni la prima ora o sa ma duc la finante sa vad acolo ce si cum .
Multumesc pentru raspunsuri :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces-verbal contraventional cu avertisment in cel inmanat mie si amenda in cel inregistrat la politie AmVo AmVo Buna ziua, In prima parte a anului 2013 mi s-a incheiat un proces-verbal de catre un politist de la rutiera, ca avertisment pentru traversarea neregulamentara ... (vezi toată discuția)
Procese verbale de contraventie nesemnate de mine sylor sylor Buna seara. Am primit pe 02.2.2011 de la impozite locale o foaie in care imi spunea ca am de platit o amenda in valoare de 150.00 (un milion 500mii) din care ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala la administratia financiara? ddinu ddinu Buna ziua, Am primit o amenda RATB pe care am neglijat sa o platesc in 15 zile de la sosirea in posta (de fapt a semnat maica-mea pentru ea, si n-am stiut ... (vezi toată discuția)