Salut,
Firma la care lucrez a primit o notificare de la finante sa puna oprire pe salariu pentru o amenda contraventionala de 380 lei.
Mai exact pe aceea foaie scrie ceva de genul:
Amenda contraventionala:
30 lei din 2005
120 lei de prin 2007
30 lei de prin 2009
200 lei de prin 2008
De amenzile de 120 respectiv 200 lei am o idee vaga despre ce ar fi vorba una traversare neregulamentara + injurat agent si facut scandal pentru ca in timp ce imi scria acel proces care nici nu l-am semnat alti pietoni treceau pe langa masina lui si faceau acelasi lucru si el nu i-a bagat in seama.. si a doua probabil e ratb.
1. Mama a fost si a platit impozitul la zi inclusiv pe acest an, aceste amenzi oare erau incluse la impozit ? Stiu ca amenzile se baga la impozit dar eu fiind doar cu adresa si nu propietar sunt separate sau i le-a bagat ei mai ales ca in anii aceia eu eram minor.
2. Amenzi din 2005 - 2009 suntem in 2015 din cate stiu la un moment dat beneficiez de prescripţia extinctivă ( cred ).
Cum ar trebui sa abordez aceasta problema tinand cont ca la momentul respectiv am fost prea idiot sa ii dau atentie si nici mama nu prea a bagat in seama fiind mereu ocupata cu altele.
Este hazardat a emite raspuns concret ,in conditiile in care dvs contravenient,nu ati acordat interes pentru achitare amenzi in termenul legal
Ar trebui sa verificati personal la autoritatea fiscala-la serviciul debite in urmarire,deoarece amenzile sunt consemnate distinctiv pe CNP-ul dvs
nu sunt incluse in impozit amenzile, mai bine faceti un drum la finante si verificati ce apare pe CNP-ul dumneavoastra ca si datorie.
Prescrierea ar fi in termen de 5ani, sau sa vi se solicite munca in folosul comunitatii.