avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces-verbal contraventional cu avertisment in cel ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces-verbal contraventional cu avertisment in cel inmanat mie si amenda in cel inregistrat la Politie

Buna ziua,
In prima parte a anului 2013 mi s-a incheiat un proces-verbal de catre un politist de la rutiera, ca avertisment pentru traversarea neregulamentara a strazii. In procesul verbal primit de mine nu este bifata niciuna din variantele avertisment sau amenda (mi s-a transmis verbal la primirea documentului ca este un avertisment) si nici nu este stipulata nici o suma. In schimb, constat in documentele pentru plata impozitului anului in curs (2014) ca am o amenda neachitata de 150 lei. Verificarea scoate la iveala faptul ca procesul verbal a fost modificat de politist ulterior prin bifarea "amenda"si inscrierea sumei de 150 lei. Bineinteles ca nu pot depune contestatie pentru ca a trecut termenul de 30 de zile in care eu habar nu aveam ca am amenda de platit. Apelul la Instanta ar ramane sigura varianta?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: AmVo , utilizator 14:27, 20 Martie 2014
Puteti formula cerere de repunere in termen si plangere contraventionala, avand in vedere ca nu vi s-a adus la cunostinta existenta amenzii de catre agentul de politie si sa uzitati in fata instantei de procesul verbal ce v-a fost inmanat dvoastra de catre acesta.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv trecere neregulamentara, sanse de castig giulia1973 giulia1973 Buna ziua, am primit amenda pentru trecere neregulamentara (la distanta de zebra) si as dori sa o contest pentru ca mi se pare mare si incorecta. Procesul ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere neregulamentara fără proces verbal Iiordacha Iiordacha Buna ziua, Azi am trecut neregulamentar, paralel cu trecerea de pietoni la 5 metri. Nu au fost masini si nu am încurcat traficul. Am fost oprit și ... (vezi toată discuția)
Amenda neadusa la cunostinta, trecuta direct la impozit nea_marin nea_marin Bună ziua, Soția mea în luna iunie anul trecut a primit o amendă pt. traversare neregulamentară (aspect discutabil dealtfel, cf. codului rutier). Nu ... (vezi toată discuția)