Buna ziua,
In prima parte a anului 2013 mi s-a incheiat un proces-verbal de catre un politist de la rutiera, ca avertisment pentru traversarea neregulamentara a strazii. In procesul verbal primit de mine nu este bifata niciuna din variantele avertisment sau amenda (mi s-a transmis verbal la primirea documentului ca este un avertisment) si nici nu este stipulata nici o suma. In schimb, constat in documentele pentru plata impozitului anului in curs (2014) ca am o amenda neachitata de 150 lei. Verificarea scoate la iveala faptul ca procesul verbal a fost modificat de politist ulterior prin bifarea "amenda"si inscrierea sumei de 150 lei. Bineinteles ca nu pot depune contestatie pentru ca a trecut termenul de 30 de zile in care eu habar nu aveam ca am amenda de platit. Apelul la Instanta ar ramane sigura varianta?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Puteti formula cerere de repunere in termen si plangere contraventionala, avand in vedere ca nu vi s-a adus la cunostinta existenta amenzii de catre agentul de politie si sa uzitati in fata instantei de procesul verbal ce v-a fost inmanat dvoastra de catre acesta.