avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatia unei amente luate in R.A.T.B ( trolebuzul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatia unei amente luate in R.A.T.B ( trolebuzul 69)

Buna! Astazi ma aflam in trolebuzul 69 mergeam la autogara Obor , si in statie cand trebuia sa cobor au urcat controlorii care mi-au pretins biletul . Le-am spus ca il am in geanta mare si ca aici eu trebuie sa cobor , sa coboare si dumnealor sa deschid geanta sa le arat biletul . Ei nu au vrut ,m-au bruscat si m-au fortat sa raman in trolebuz, continuandu-si drumul. Am deschis geanta le-am aratat biletul si au pretins ca nu e bun , cerandu-mi sa platesc 50 ron si sa plec .Am refuzat, si am sunat la 112 sa spun ca sunt sechestrata in R.A.T.B , domnul politist spunand sa ma descurc cu domnii controlori si sa fac ce zic dumnealor . M-am vazut nevoita sa le dau buletinul intrucat daca as mai fi stat pierdeam autocarul spre Bacau, ei mi-au scris proces verbal pt amenta , si nu mi l-au dat sa-l semnez spunand ca oricum nustiu sa semnez., Mentionez ca m-au jignit . Am ajuns si am prins autocarul iar in autocar o doamna mi-a spus ca a vazut tot incidentul intrucat se afala sie a in acelasi trolebuz si ca ar dori sa se puna martora in eventualitatea unei contestatii pt amenda . Ce sanse am sa mi se anuleze amenda si sa plateasca ei chetuielile de judecata? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 23:06, 16 Martie 2011
Aveti toate sansele ,insa va trebui sa va judecati la locul unde s-a produs pretinsa contraventie.Se pare ca cei de la RATB procedeaza in mod frecvent astfel.Nu ar fi rau sa formulati o plangere impotriva lor pentru abuz in serviciu si o reclamatie la protectia consumatorului.
De asemenea puteti formula plangere si la RATB,este inadmisibil ce se intampla cu aceste persoane care sunt salariatii RATB-ului.Vedeti ca mai sunt si alte persoane care s-au plans pe forum de aceeasi problema.Daca nu luam atitudine impotriva unora ca ei ,vom fi victimele permanente ale acestor indivizi certati cu legea.
As avea o nelanurire , cei de la R.A.T.B. , de obicei au reprezentant care sa se prezinte la instanta de judecata ?
Plangerea pentru abuz in serviciu poate fi formulata odata cu contestarea amenzii in aceeasi cerere de chemare in judecata ?
Stiu ca o sa trebuiasca sa introduc cererea la Judecatoria sector 2, dar dupa ce o sa primesc procesul verbal acasa , intrucat nu m-au lasat sa-l semnez. Domana care a vazut incidentul mi-a dat adresa dumneaei si nr de telefon si a spus ca o sa pastreze si biletul de R.A.T.B. , astfel o sa solicit proba cu inscrisuri si depun biletul meu si doamna sa vina cu biletul ei , si poroba cu martori
Cat despre plangerea catre R.A.T.B , nu cunosc numele acelor persoane.
Pot sa cer daune morale? astea pe langa cheltuieli de judecata.
Plangerea o introduceti la judecatoria in raza teritoriala unde s-a savarsit pretinsa contraventie.Plangerea penala o depuneti la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 2 sau la Parchetul din raza unde aveti domiciliul .Sunt chestiuni distincte ,nu le pueti amesteca.Vedeti ca in cuprinsul procesului verbal este indicata persoana care l-a incheiat.In plangere aratati ca mai exista alte persoane urmand a fi identificate de catre organul de urmarire penala.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb ContSters51645 ContSters51645 Buna ziua. Astazi am fost gasit de controlori fara abonament, pur si simplu l-am uitat acasa... Am primit amenda 50 ron.. Cum pot sa o anulez? Am inteles sa ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb iceee iceee Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unui conflict cu Ratb. M-am urcat intr-un mijloc de transport al ratb si nu am validat cardul. O echipa ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb - cum formulez plangerea contraventionala? newuser newuser Buna seara, am circulat cu RATB, am validat cardul, a urcat controlorul la un mom ent dat, mi-a verificat cardul si mi-a spus ca nu a fost validat de ... (vezi toată discuția)