avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatia unei amente luate in R.A.T.B ( trolebuzul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatia unei amente luate in R.A.T.B ( trolebuzul 69)

Buna! Astazi ma aflam in trolebuzul 69 mergeam la autogara Obor , si in statie cand trebuia sa cobor au urcat controlorii care mi-au pretins biletul . Le-am spus ca il am in geanta mare si ca aici eu trebuie sa cobor , sa coboare si dumnealor sa deschid geanta sa le arat biletul . Ei nu au vrut ,m-au bruscat si m-au fortat sa raman in trolebuz, continuandu-si drumul. Am deschis geanta le-am aratat biletul si au pretins ca nu e bun , cerandu-mi sa platesc 50 ron si sa plec .Am refuzat, si am sunat la 112 sa spun ca sunt sechestrata in R.A.T.B , domnul politist spunand sa ma descurc cu domnii controlori si sa fac ce zic dumnealor . M-am vazut nevoita sa le dau buletinul intrucat daca as mai fi stat pierdeam autocarul spre Bacau, ei mi-au scris proces verbal pt amenta , si nu mi l-au dat sa-l semnez spunand ca oricum nustiu sa semnez., Mentionez ca m-au jignit . Am ajuns si am prins autocarul iar in autocar o doamna mi-a spus ca a vazut tot incidentul intrucat se afala sie a in acelasi trolebuz si ca ar dori sa se puna martora in eventualitatea unei contestatii pt amenda . Ce sanse am sa mi se anuleze amenda si sa plateasca ei chetuielile de judecata? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters165075 , utilizator 23:06, 16 Martie 2011
Aveti toate sansele ,insa va trebui sa va judecati la locul unde s-a produs pretinsa contraventie.Se pare ca cei de la RATB procedeaza in mod frecvent astfel.Nu ar fi rau sa formulati o plangere impotriva lor pentru abuz in serviciu si o reclamatie la protectia consumatorului.
De asemenea puteti formula plangere si la RATB,este inadmisibil ce se intampla cu aceste persoane care sunt salariatii RATB-ului.Vedeti ca mai sunt si alte persoane care s-au plans pe forum de aceeasi problema.Daca nu luam atitudine impotriva unora ca ei ,vom fi victimele permanente ale acestor indivizi certati cu legea.
As avea o nelanurire , cei de la R.A.T.B. , de obicei au reprezentant care sa se prezinte la instanta de judecata ?
Plangerea pentru abuz in serviciu poate fi formulata odata cu contestarea amenzii in aceeasi cerere de chemare in judecata ?
Stiu ca o sa trebuiasca sa introduc cererea la Judecatoria sector 2, dar dupa ce o sa primesc procesul verbal acasa , intrucat nu m-au lasat sa-l semnez. Domana care a vazut incidentul mi-a dat adresa dumneaei si nr de telefon si a spus ca o sa pastreze si biletul de R.A.T.B. , astfel o sa solicit proba cu inscrisuri si depun biletul meu si doamna sa vina cu biletul ei , si poroba cu martori
Cat despre plangerea catre R.A.T.B , nu cunosc numele acelor persoane.
Pot sa cer daune morale? astea pe langa cheltuieli de judecata.
Plangerea o introduceti la judecatoria in raza teritoriala unde s-a savarsit pretinsa contraventie.Plangerea penala o depuneti la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 2 sau la Parchetul din raza unde aveti domiciliul .Sunt chestiuni distincte ,nu le pueti amesteca.Vedeti ca in cuprinsul procesului verbal este indicata persoana care l-a incheiat.In plangere aratati ca mai exista alte persoane urmand a fi identificate de catre organul de urmarire penala.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb ContSters51645 ContSters51645 Buna ziua. Astazi am fost gasit de controlori fara abonament, pur si simplu l-am uitat acasa... Am primit amenda 50 ron.. Cum pot sa o anulez? Am inteles sa ... (vezi toată discuția)
Solutie comportament controlori ratb dorui dorui Intamplarea este recenta , 17.06.2014 orele 06.45-06.58 (tin minte caci pierdeam alt autobuz catre munca). Deci totul incepe cu statia 13 Septembrie unde in ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb iceee iceee Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unui conflict cu Ratb. M-am urcat intr-un mijloc de transport al ratb si nu am validat cardul. O echipa ... (vezi toată discuția)