avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu un minor

am si eu o problema. am intentat un divort. problema este ca avocata care mi l-a redactat a spus ca poate fi trimis de la braila la iasi, intrucat eu sunt in braila , iar procesul trebuie sa aiba loc la iasi. insa am vb cu o avocata din iasi care mi-a spus ca intentia de divort trebuie depusa personal la iasi. avocata de aici zice ca nu e adevarat,c a e bine si daca am trimis-o prin posta. eu ce sa cred?? ca am platit-o degeaba pe cea de aici din braila pentru redactarea intentieid e divort, si ca mai trebuie sa mai dau o data banii pt aceeasi treaba la iasi?? voi ce stiti??:((
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:18, 3 Iunie 2008
Potrivit art.612 alin.4 din Codul de procedura civila, cererea de divorţ, împreună cu înscrisurile doveditoare, se va prezenta personal de către reclamant preşedintelui judecătoriei. Prin urmare, cererea de divort nu poate fi depusa prin posta.
Banii i-aţi dat avocatei din Brăila pentru redactarea acţiunii de divorţ, astfel că nu aţi dat banii degeaba...
Cu acţiunea redactată de avocat mergeţi la Judecătoria din Iaşi şi o depuneţi personal împreună cu copia certificatului de căsătorie, şi eventual copia certificatului de naştere al minorilor, urmând să vă prezentaţi personal la fiecare termen de judecată deoarece, având calitatea de reclamantă în procesul de divorţ, neprezentarea dv. la un termen de judecată în mod nejustificat, va conduce la respingerea cererii ca nesusţinută.;)
multumesc pentru raspuns. deci nu stiti sa existe vreo posibilitate ca actiunea de divort sa-mi fie acceptata de tribunalul iasi chiar daca a fost trimisa prin posta?!? pe mine avocata de aici continua sa ma asigure ca ea va fi acceptata si trimisa prin posta, ca nu au motiv sa o respinga si ca sigur imi vor da termen. totusi, eu nu am primit confirmarea de la posta, cum ca scrisoarea ar fi ajuns. nu stiu ce sa mai cred. ajutati-ma daca puteti!
E posibil sa va primeasca actiunea de divort.
In mod normal reclamanta trebuie sa fie prezenta personal la momentul depunerii divortului.Asa prevede legea ( art 612 alin 4 c.pr.civ).
Insa, exista si posibilitatea ca instanta sa va citeze si sa acorde un termen administrativ, cum am inteles ca il numesc.
Depinde de practica fiecarei instante de judecata.
In mod normal ar fi trebuit depusa cererea personal de catre dvs la Judecatoria Iasi, nu la Tribunal. Cererile de divort se judeca de catre judecatorie; cum spuneau si colegii mei, nu este imposibil sa va primeasca cererea chiar si postal, depinde de practica instantei; va dau un exemplu: unde profesez eu, cererile se pot depune si de catre avocat, fara reclamant; se primesc de o d-na secretara, care verifica doar sa fie semnata cererea, sa ai certificatul de casatorie in original si taxa de timbru; puteti verifica daca cererea v-a fost inregistrata pe portal.just.ro.

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord dinuleasa dinuleasa Buna. Ma aflu in situatia in care, impreuna cu sotia mea am decis ca nu mai putem continua casnicia noastra si am depus o cerere de desfacere a casatoriei de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua la primul termen divort reclamantul poate fi reprezentat ... Angela Manu Angela Manu buna ziua la primul termen divort reclamantul poate fi reprezentat de avocat prin imputernicire avocatiala fara a se mai prezenta personal in instanta? Nu ... (vezi toată discuția)
Daca cererea se va respinge carmenuta.c carmenuta.c daca cererea de divort se va respinge voi mai putea introduce ulterior o alta cerere de divort? (vezi toată discuția)