avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... data proces
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

data proces

buna seara,
in stabilirea unei pensii de intretinere, data procesului este 3 mai a.c. dat fiind ca am depus actiunea in luna ianuarie, speram ca aceasta sa fie cat mai repede.va rog sa-mi dati un exemplu de cerere prin care sa solicit, devansarea( nu stiu daca m-am exprimat corect ) datei procesului. va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 20:25, 12 Martie 2011
Buna seara !
Nu puteti face nimic in acest sens , din contra , se pot ivi multiple cauze care sa determine solutionarea cauzei la alt /e termen/e ...
puteti face cerere de preschimbare a termenului insa ma indoiesc ca instanta o va admite avand in vedere ca termenul de 3 mai e aproape.
Formulati o cerere de preschimbare a termenului de judecata.
Motivati cererea in sensul necesitatii preschimbarii termenului de judecata, avand in vedere ca este vorba de o cauza cu minori, minori in favoarea carora se impune cu prisosinta stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea acestora, avand in vedere ca pensia este necesara cresterii si educarii lor.
Mai mult decat atat, aratati ca avand in vedere ca este o cauza cu minori, acestea se judeca in regim de urgenta iar termenul acordat de la data introducerii actiunii este mult prea mare avand in vedere interesul superior al acestora.:luck:
va multumesc foarte mult pentru raspunsuri .
Actiunile privind pensiile de intretinere in favoarea minorilor se pot introduce pe "ORDONANTA PRESEDINTIALA", actiuni ce se judeca cu precadere. De pilda eu am introdus o cerere pe ordonanta presedintiala 02.03.2011 si primul termen a fost dupa o saptamana, adica 09.03.2011 si urmatorul este la 06.04.2011. Depinde care cale o solicit, dreptul comun sunt termene lungi. Dar privind pensiile alimentare prestatiunile alimentare invoca urgenta si se impun procedurile speciale ale cererilor pe "ordonanta presedintiala". ati ales calea dreptului comun de aceea termenele sunt lungi..:(:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor prin ordin prezidential lumi71 lumi71 In urma unui proces de divort copilul minor a fost incredintat tatalui iar mamei i s-a stabilit de plata pensie de intretinere. Ulterior, tatal a parasit ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns urgent - pensie alimentara major LUMI1971 LUMI1971 In data de 6 octombrie 2011 am depus cerere de majorare pensie alimentara pentru cei doi copii minori pe care ii am in intretinere.In sentinta din anul 2007, ... (vezi toată discuția)
Intretinere minor ivanflorentina50 ivanflorentina50 cum pot sa obtin si eu sau sa formulez o cerere de ordonanta presedentiala pentru a obliga la plata intretinerii unui minor (vezi toată discuția)