avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... infractor prieten cu politistul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

infractor prieten cu politistul

Buna ziua,revin cu un subiect mai vachi.Am 17 ani si am depus la politia comunala o plangere impotriva a doi agresori(16 respectiv18 ani)in baza legii180 aln.2C.P.insotita de certif.med.leg.(12-14 zile de ingrjire med.)mentionez ca unul m-a tinut(18 ani),iar celalalt(16 ani)m-a lovit.Am numit in plangere si 9 martori care erau de fata,colegi de clasa cu agresorii.Am cerut sa stiu cine se va ocupa de caz,iar comandantul mi-a spus"Domnul B".am vb cu domnul B.si m-a asigurat ca vom avea o colaborare buna.Dupa o sapt. cand l-am sunat mi-a spus ca nu el se ocupa de dosar#-o.Domnul comandant m-a asigurat din nou ca se va ocupa domnul B:O.Au trecut doua sapt de atunci si nu au fost citati nici faptuitorii nici martorii.Mai mult unul dintre agresori se lauda ca tatal lui este bun prieten cu ofiterul caruia i-a fost atribuit dosarul spre cercetare(DOMNUL B) si nu va patii nimic iar celalalt imi rade in nas.Faptul ca nu se misca nimic ma face sa cred ca politistul B tergiverseaza lucrurile si acel copil stie ce spune.Ma ingrijoreaza faptul ca as putea fi"lucrat pe la spate".cineva m-a sfatuit sa mai depun o plangere la parchet in care sa semnalez suspiciunea mea.Ce ma sfatuiti sa fac si cum as putea sa-l determin pe acest politist sa-si faca datoria?:(
Cel mai recent răspuns: unbaiat , utilizator 15:03, 17 Martie 2011
sunteti inca minor. Ar trebui sa va sprijine parintii, sa va adresati unui avocat, mai ales ca aveti suspiciunile de a fi "lucrat pe la spate" sau ca exista prietenie intre faptuitori si politist. Avocatul va va sugera calea cea mai buna de urmat.
S-a inceput urmarirea penala? ce stiti ? Cereti recuzarea ofieterului caruia i-a fost incredintat dosarul ,aratand motivele pe care va sprijiniti cererea. Cererea o depuneti fie la acest politist fie la procurorul care suprevegheaza activitatea de cercetare penala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
Dupa doua sapt.doar declaratia mea se afla la dosar.mentionez faptul ca am depus plangerea in comuna unde domiciliaza agresorii si unde a avut loc agresiunea,eu locuind in loc.invecinata.Domnul politist B face presiuni asupra mamei mele(tatal nefiind in tara)sa-i comunice"pana unde vrea sa ajunga"(opteaza pt impacare amiabila sau pana la finalul procesului).ce relevanta ar avea?cumva in functie de acest lucru va instrumenta cazul?nu sunt sigur ce vor declara nici unul din martori avand in vedere ca toti sunt colegi si prieteni cu agresorii,erau acolo pt galerie.Am mari indoieli ca politistul va face eforturi sa obtina marturiile reale ale acestora.ce pot sa fac?mai adaug ca nu-mi pot permite acum un avocat.Ce poate face mama mea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
geoadrian, utilizator
Ar fi o solutie si impacarea, in situatia in care doriti doar despagubiri.Daca doriti sa fie trasi la rapsundere , cereti, asa cum v-am spus, recuzarea politistului pe motivul ca ar avea vreun interes , amintiti despre prietenia dintre acesta si tatal agresorului si despre banuielile pe care le mai aveti.
Cel care m-a lovit a venit cu mama sa sa-mi ceara sa-l iert,celalat nu.Si eu as opta pt impacare,insa avand in vedere ca agresorii nu au dat o declaratie in care sa-si recunoasca fapta nu pot avansa o suma pt despagubiri,si pe al 2-lea sa-l iert pur si simplu?normal m-i se pare ca politistul sa obtina declaratiile reale de la agresori si apoi sa pot emite pretentii.nu vreau sa ma inbogatesc cu banii lor murdari dar trebuie sa simta cumva care e gravitatea faptei lor.

Alte discuții în legătură

Agresiune passerotto passerotto Buna ziua.acum 10 zile am fost agresata de o persoana care a fost identificata.am facut plangere la politie unde m-am prezentat cu certificatul medico ... (vezi toată discuția)
Martori mincinosi in procesul penal Buna ziua,sunt parte vatamata intr-un proces penal aflat in faza de cercetare.Martorii pe care i-am numit in plangere,9 la numar,fac front comun cu agresorul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala/impacare amiabila geoadrian geoadrian buna ziua, am 17 ani,am fost agresat de 2 colegi(16,respectiv 18 ani),am un certif med leg cu 12-14 zile de ingrijire med.am formulat plangere penala impotriva ... (vezi toată discuția)