avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SOTUL MEU MI-A LUAT COPILUL INAINTE DE A I-L ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SOTUL MEU MI-A LUAT COPILUL INAINTE DE A I-L INCREDINTA INSTANTA,CE MA SFATUITI SA FAC?

In urma casatoriei cu sotul meu a rezultat un copil , fetita in varsta de 4 ani , desi noi nu ne mai intelegem si el m-a dat afara din casa (bun comun dobandit in timpul casatoriei) in nenumarate randuri mi-a restrictionat accesul la copil. Eu nu imi vad fetita decat odata pe saptamana atunci cand doreste el .Nu are copilul incredintat si nici macar nu a intentat actiune de divort .Abuziv a recurs la a-mi lua dreptul de a-mi vizita copilul su de a avea acces in imobilul in care am locuit impreuna .Va rog sfatuiti-ma ce sa fac pentru a-mi recapata dreptul de a avea copilul langa mine .Cum sa procedez legal pentru a obtine copilul.
Cel mai recent răspuns: dima_mihaela , utilizator 20:18, 18 Martie 2011
Posibilitati sunt mai multe: pentru a redobandi accesul in locuinta comunca aveti posibilitatea de a formula o actiune pentru reintegrare in spatiu (adica sa vi se permita accesul) pe calea ordonantei presedintiale.
In ceea ce priveste copilul va sfatuiesc sa depuneti cat mai repede actiunea de divort si in aceeasi zi sa depuneti si o actiune tot pe calea ordonantei presedintiale prin care sa solicitati incredintarea provizorie a copilului pana cand instanta se va pronunta pe calea divortului si cu privire la copil. Aceste doua actiuni pe calea ordonantei presedintiale se vor judeca relativ repede si le veti putea pune in executare in masura in care veti avea castig de cauza. Pana atunci, va puteti adresa si politiei cu o plangere.
Va multumesc pt promptitudinea raspunsului insa ceea ce am uitat sa specific in continutul primei intrebari este faptul ca sotul meu este agresiv verbal , ma ameninta ,ma hartuie cu telefoane si mesaje .Mesajele si inregistrarile telefonice pot fi luate in considerare in instanta ?Subliniez faptul ca si daca mi-as redobandi dreptul la a intra in casa si de a avea copilul el nu va permite asta . Din amenintari reiese ca este dispus la orice pentru a-mi lua copilul.
Daca aveti o hotarare jud. def. si irevoc. puteti sa apelati la un executor judecatoresc, care poate veni cu jandarmi etc.
Nu are cum sa refuze sa va primeasca in casa sau sa va dea minora.
Nu va lasati intimidata, mai exista legi in tara asta.
Succes!
Violenta, agresivitatea verbala, amenintarile exercitate asupra dvs. le veti proba in instanta prin intermediul martorilor.
Sunt convinsa ca aveti 2 persoane - prieteni sau membri ai familiei dvs. care cunosc aspecte legate de acest comportament.
Daca acele amenintari sunt legate de savarsirea unei infractiuni sau de o fapta pagubitoare pentru dvs. si sunt de natura sa va alarmeze, atunci aveti posibilitatea sa formulati impotriva acestuia o plangere penala intemeiata pe disp.art.193 c.pen.-amenintarea.
Actiunea penala se pune in miscare prin plangerea persoanei vatamate, plangere ce trebuie formulata in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului, deci in cazul dvs. de la data comiterii faptei.
Plangerea se depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie si va trebui dovedita cu martori.
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Sotul meu nu poate fi sanctionat , pedepsit in niciun fel pentru faptul ca refuza sa imi dea voie sa imi vad copilul fara ca asta sa hotarasca instanta ? De fiecare data cand ma duc sa-mi vad copilul nu este aksa sau nu raspunde.Nu-mi raspunde nici macar la trel sa pot vb cu copilul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - copil minor bibi30 bibi30 Buna ziua, Am o mare rugaminte la cei in masura sa ma ajute si sa ma lamureasca intr-o astfel de problema.Sunt casatorita de 4 ani(relatia in sine ... (vezi toată discuția)
Sotul meu violent ma ameninta ca imi ia fetita de numai 8 luni daca vreau sa divortez de el brya_deea brya_deea buna seara! ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi? st o mamik disperata, dak pot sa zic asa, din kuza sotului meu kre ar vrea sa-mi ia fetita.bebe meu are 8 ... (vezi toată discuția)
Hotarare pe calea ordonantei presedintiale nerespectata madalina34 madalina34 sunt in divort,am o fetita de 3 ani jumatate,am parasit domiciliul de 4 luni cu aceasta,locuiesc la mama mea,fetita frecventa gradinita,se acomodase bn,pana ... (vezi toată discuția)