avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... impozit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

impozit

As dori sa ma informati daca este corecta impozitarea permiselor de calatorie gratuita a membrilor de familie, deoarece nu s-a semnat contractul colectiv de munca pe anul 2011 la Sntfc Calatori Sa. Oare ce incadrare juridica s-a aplicat pentru acest lucru? Nu se stie ca acest drept a fost obtinut dupa greva cfr-istilor din 1933 si nu s-a modificat nici macar de comunisti? Multumim liderilor de sindicat care ne apara drepturile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:08, 13 Martie 2011
CFR Călători a emis dispoziția nr. 8 din 21 februarie 2011 în care se prevede impozitarea permiselor de călătorie eliberate membrilor de familie ai angajaților și a permiselor școlare.
Permisele de călătorie acordate în baza Ordonanței Guvernului nr. 112/1999, aprobată prin legea nr. 210/2005, art. 1 alin (2), pentru membrii de familie ai salariaților încadrați cu contract individual de muncă, pe perioadă nedeterminată la CFR Călători SA și la subunitățile din structura organizatorică a acesteia se impozitează la valoarea carnetului de permise primit de salariat.
De asemenea, permisele de călătorie școlare acordate în baza Ordonanței Guvernului nr.112/1999, aprobată prin legea 210/2005, art. 11 alin (1), pentru copiii salariaților CFR Călători SA și ai subunităților din structura organizatorică a acesteia, se impozitează lunar, la valoarea permisului școlar primit de salariatul titular al dreptului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis calatorie, pensionar cfr Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim Posed un peris calatorie pe cfr cod 7.3 cu 24 file. Un drept dobandit din anul 2000 can am iesit la pensie. Vreau sa stiu in anul 2012 cate file de permis ... (vezi toată discuția)
Permise cfr Carmen.m29 Carmen.m29 Buna ziua. Tatal meu a lucrat la CFR 17 ani, dar nu a iesit la pensie de la CFR. Din cate am inteles ar putea beneficia totusi de calatorii gratuite, este ... (vezi toată discuția)
Pensionar vreau sa stiu daca beneficiez de permise gratuite cfr ciobanuion ciobanuion ma numesc ciobanu ion si am lucrat in perioada 1978 pana in 1997 in cadrul regionalei cfr craiova ca lacatus reparatii vagoane. acum am iesit la pensie la ... (vezi toată discuția)