avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de concediu de maternitate si CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de concediu de maternitate si CCC?

In sept 2011 expira CIM determinat,incheiat pe o perioda de 2 ani.(2009-2011) Tot in septembrie, as indeplini conditiile pentru acordarea concediului de maternitate ( prenatal).
Pot beneficia de acesta avand in vedere ca CIM inceteaza de drept, la data intrarii in prenatal ? Dar de CCC?
Ce ma sfatuiti ? Cred ca gasesc bunavoinata angajatorului pentru mici ajustari ale datei exacte in care voi intra in prenatal, poate chiar si un CIM pe 1-2 luni, ma poate ajuta acest aspect ?
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 14:57, 13 Martie 2011
Daca contractul inceteaza de drept si nu ati apucat sa intrati in concediu de maternitate, va inscrieti la somaj din care veti intra in concediu de maternitate (somajul se va suspenda pe aceasta perioada de concediu) apoi in CCC. Retineti ca din concediul de maternitate trebuie sa rezervati 42 de zile ce se efectueaza obligatoriu incepand cu data nasterii copilului.
Multumesc pentru raspuns, dar daca se intra in concediu de maternitate cu cateva zile inainte de incetarea CIM, beneficiaza de concediu de maternitate ? Am luat in calcul desigur cele 42 de zile, dar as mai vrea sa intreb, pot beneficia de somaj daca CIM inceteaza de drept, fiind unul pe perioada determinata?
Daca gasiti intelegere la angajator si puteti prelungi perioada CIM prin act aditional pt in ca o luna e perfect, cu precizarea ca CIM pe perioada determinata nu poate depasi 24 luni.
Daca se depaseste aceasta perioada de 24 luni si nu puteti prelungi CIM puteti intra in prenatal cu o zi sau doua inainte de incetarea CIM (am observat ca ati luat in calcul cele 42 zile) si il depuneti la angajator.
Dupa expirarea perioadei concediului de maternitate (pre si post natal) inceteaza si CIM si intrati direct in CCC.
mayer a scris:

Multumesc pentru raspuns, dar daca se intra in concediu de maternitate cu cateva zile inainte de incetarea CIM, beneficiaza de concediu de maternitate ? Am luat in calcul desigur cele 42 de zile, dar as mai vrea sa intreb, pot beneficia de somaj daca CIM inceteaza de drept, fiind unul pe perioada determinata?


Buna ziua!
Bineinteles ca veti beneficia de somaj deoarece contractul va inceta cu art. 56 lit. j) din codul muncii, articol care va da dreptul la somaj. Atentie!! Angajatorul trebuie sa va dea la incetarea contractului adeverinta cu stagiul pentru a va inscrie la somaj. In alta ordine de idei: pentru a avea continuitate TREBUIE sa depuneti dosarul la somaj in 10 zile (dupa ultimele modificari ale legislatiei). Pentru a va inscrie la somaj trebuie sa luati masuri din timp (sa mergeti la Administratia financiara sa luati adeverinta pt. somaj - dureaza in unele locuri cam 5 zile; sa mergeti la medicul de familie sa va elibereze adeverinta pt. inscrierea la somaj)
Dupa ce va veti inscrie la somaj ei va vor plati concediul de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate naty_192000 naty_192000 am ctr de munca pe perioada determinata care expira in 29 dec 2011. in data de 27 decembrie intru in concediul prenatal. intrebarea daca intru in concediu in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil!!! cam_anca cam_anca buna ziua lucrez in campul muncii din decembrie 2007 momentan sunt angajata in invatamant ca si suplinitor calificat pe perioada determinata in data de 31 ... (vezi toată discuția)