avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... greselile la cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

greselile la cartea funciara

Buna ziua!
Am o problema care imi depaseste limitele intelegerii, dar poate ca aveti dvs. vreo idee sau sfat.

In 2002, in urma unei sentinte judecatoresti, am facut cerere la Primarie pentru intabularea unei parti din gradina casei, de 23 mp. Am verificat ulterior, si pe extrasul CF apareau patrintii mei ca proprietari ai acele suprafete. Era ok. In 2005 am facut mostenirea dupa mama mea, inclusiv acea parcela de 23 mp a fost impartita intre frati, iar apoi am facut si donatii reciproce cu acea parcela; bineinteles ca aceste acte s-au facut la notar, pe baza unor extrase CF de autentificare iar apoi au fost notate in CF. In 2007 obtin certificatul de urbanism pentru constructie,cu extrase CF noi, si se cere si comasarea terenurilor (curte si gradina). Alte extrase CF noi, documentatie depusa la cadastru pentru comasare, iar dupa verificarile lor, raspunsul e favorabil - da, e ok sa se faca comasarea. Merg la notar pentru intocmirea documentelor, ocazie cu care aflu ca acea bucata de 23 mp din gradina e a statului roman, iar pana acum CF a gresit. Cum e posibil sa "greseasca" timp de 6 ani, in atatea ocazii?

Iar acum mi se spune fac cerere la Primarie sa cumpar acel teren si sa o iau de la capat. Bineinteles ca in aceste conditii pierd nu numai nervi si timp, dar si bani. Cine plateste?

Poate aveti vreun sfat care sa ma ajute. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 13:18, 9 Mai 2009
Probabil un raspuns tardiv, dar ... in conformitate cu odiosul recurs in interesul legii, singurele persoane susceptibile a fi introduse in contradictoriu sunt titularii dreptului intabulat. Si L.7/1996 prevede : ART. 22
Înscrierea unui drept se poate efectua numai:
a) împotriva aceluia care, la înregistrarea cererii sale, era înscris ca titular al dreptului asupra căruia înscrierea urmează să fie făcută;
b) împotriva aceluia care, înainte de a fi înscris, şi-a grevat dreptul, dacă amândouă înscrierile se cer deodată
Problema se pune in cazul in care te afli la prima intabulare, nu exista oponent, iar OCPI greseste si se spala pe maini invocand imunitatea pe care le-o confera acel recurs. Practic, faci rectificare pe cheltuiala ta, neavand de unde sa-ti recuperezi cheltuielile, desi legea cadastrului spune la art.18, alin (7) Registratorul răspunde pentru activitatea sa, în condiţiile legii. Penal? Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, cu daune ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ocpi,are calitate procesuala pasiva intr-o cauza... ContSters240032 ContSters240032 Va ros sa-mi spuneti,daca in cazul in care o persoana fizica,isi inscrie in Cartea Funciara fara a avea vre-un drept real, un teren,care nu la dobandit legal ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva incheierii de carte funciara - calitate procesuala pasiva Marian - Cristian Petrea Marian - Cristian Petrea Buna ziua! Asa cum va spuneam intro postare mai vache, o cunostinta a adjudecat la licitatie, intr-o executare silita, un imobil care nu avea carte ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva incheierii de carte funciara ieseugenia ieseugenia In baza unui act de adjudecare la executare silita,am solicitat inscrierea provizorie la ocpi.OCPI mi-a respins cererea pe motiv ca debitorul nu a achitat taxa ... (vezi toată discuția)