avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONTOR ELECTRIC DEFECT
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONTOR ELECTRIC DEFECT

Buna ziua
Avem urmatoarea problema in care ati putea sa ne ajutati cu un sfat
In data de 14.12.2010 s-a efectuat un control din partea EON la sediu societatii care a avut drept scop verificarea contoarelor de energie electrica. In urma verificarii s-a constat ca unul dintre contoare inregistra mai putin decat consumul efectuv de energie electrica.
In martie 2009 acest contor a fost schimbat tot de catre echipa din cadrul eon sau al altei societati cu care colaboreaza pe parte de tehnic.
La data efectuarii controlului unul dintre ingineri prezentii la fata locului ne-a comunicat ca aceste contoare au un viciu de fabricatie in sensul celor mentionate mai sus fapt constat si depistat de catre acestia prin expertiza contoarelor. De asemenea tot la momentul respectiv s-a incheiat un buletin de masuratori care atesat ca acest contor este defect in sensul celor mentionate anterior.
Cert este ca diferenta de consum a fost facurata la data de 10.03.2011, aceasta fiind comunicata pentru a fi achitata.
Fac precizarea ca in decursul perioadei cand a fost montat si momentul cand a fost descoperit viciul s-au efectuat controale de la EON care nu au depistat nimic in neregula. De asemenea mentionam faptul ca acest contor a fost montat de o echipa specializata din cadrul EON care trebuiau sa verifice daca acest contor este ok.

Astept pareri
Cu multumiri anticipate

Cel mai recent răspuns: Alina Alina , Consilier juridic 19:00, 14 Martie 2011
Avand in vedere verificarile mentionate in perioada montaj-data constatare viciu ascuns,si nesolutionarea direct de catre autoritatea responsabila,puteti sesiza oficial OPC
Problema este ca sunte persoana juridica iar OPC nu ia in seama sesizarile formulate de catre societati.Acestea din urma isi pot solutiona litigiile in instanta.
Problem este ca as dori solutionarea acestui litigiu pe cale amiabila dar daca nu se poate presupun ca nu mi ramane de facut decat un sg lucru sa contest procesul verbal de constatare???

Apropo frumos citat
Sper ca nu-mi este adresat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E.on vrea sa ma execute. cum procedez? tushu tushu Bună ziua, vă reţin atenţia cu o problemă. Locuim într-un duplex de circa 5 ani. În urmă cu circa trei luni, am descoperit că, în toată această ... (vezi toată discuția)
Furt de curent in care electrica nu se implica sabin cj sabin cj Furt de energie electrica Am domiciliul într-o locuinţă foarte veche de două camere într-o curte cu mai multe familii. De mai multi ani sunt într-un ... (vezi toată discuția)
Situatie penibila si plata unor facturi "umflate" la enel gabi_marius00 gabi_marius00 Buna ziua, Am o problema care probabil s-au mai confruntat si alti oameni in relatiile cu furnizorul de energie ENEL. Am construit o casa in loc. Bolintin ... (vezi toată discuția)