avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
As vrea sa stiu cum procedez daca doresc sa divortez,care sunt primii pasi eu avend copil de un an in crestere,ce acte trebuie si daca nu am niciun venit dar am casa si mama mea ma ajuta dar nu am indemnizatie si niciun venit ce sanse am sa obtin copilul mai ales ca vreau sa decad din drepturi parentale sotul ca m-a agresat si se poarta urat cu mine si mama mea si nu contribuie baneste la cheltuielile casei si desi are bani ca are leasing pe o masina pe firma unde lucreaza si salariul e minim pe cartea de munca dar mult mai mare in realitate cum il pot forta sa-mi dea bani pentru mine si copil pana se pronunta divortul.
Mentionez ca el sta la el acasa care e inca si domiciliul meu si vine doar in vizita la mine sa vada copilul pe mine neglijandu-ma si nebagandu-ma in seama zicand ca nu ma mai iubeste.Sunt obligata atunci sa-l mai las sa-si vada copilul daca tot se poarta urat si nu ma ajuta?e casa mea unde m-a si agresat.Vreau sa stiu daca il pot decadea din drepuri si ce pot obtine material de la el in conditiile date ca imi trebuie bani sa cresc copilul si de ce nu pentru mine ca nu e mama obligata sa-mi dea de mancare iar eu nu pot sa ma angajez ca e mic copilul si trebuie sa il cresc,mama fiind bolnava si neavand alte rude sau persoane sa ma ajute.
As vrea sa stiu si daca intentez divort neavand niciun venit daca ma poate reprezenta cineva sau cat costa si ce necesita si cat dureaza un asemenea proces.Pot avea avocat din oficiul sau cum fac ca nu mai vreau sa stau cu un asemenea om mai ales ca mi-a spus clar in fata ca nu ma iubeste si chiar daca va suferi copilul nu mai vreau eu sa suport asemenea situatie.Trebuia sa se gandeasca inainte de a-l face ca nu are bani sau are doar pentru el si daca nu m-a placut sa nu faca copil ca el a insistat desi eu nu aveam niciun venit si el leasing la masina.Masian nu o pot imparti presupun desi e luata in timpul casatoriei dar fiind inca neplatita si pe firma unde lucreaza nu am cum demonstra.Dar ce pensie alimentara imi va da daca are minim pe economie nu imi va ajunge sa cresc un copil eu neavand venituri si apoi am drept la parte din casa lui avand copil?
Multumesc.
nu-l las sa intre in casa mea ca m-a agresat si fizic si verbal si de la politie mi s-a spus sa nu-l las si chiar ca va fi decazut din drepturi.el are bani,s-a vazut cu bani si acum isi bate joc de mine si de mama.
@danyy26, daca veti continua sa folositi acest ton autoritar, nu o sa primiti sfaturile dorite.In plus , ati scris o gramada de mesaje unul dupa altul si va vor fi sterse.Trebuie sa asteptati sa primiti un raspuns, apoi mai scrieti alt mesaj.
Eu cred ca vi s-a explicat in mare ce aveti de facut.Daca sunteti decisa sa divortati, va prezentati la judecatorie cu o cerere de chemare in judecata, motivata in fapt si in drept, unde mentionati si mijloacele de proba pe care va sprijiniti cererea.In cerere mai specificati si celelalte capete de cerere, adica, doriti partaj, incredintare minor, etc. Un model de astfel de cerere veti gasi cu usurinta pe net, trebuie doar sa o completati, cu calm si sa va ganditi bine inainte de a o depune.
Daca lucrurile stau asa , nu mai aveti la ce sa va ganditi, terminati acest calvar si puneti-va apoi viata in ordine, vorbiti cu mama dvs. sa stea cu copilulu, fiindca va trebui sa va gasiti si o slujba.
Luati lucrurile cu calm, nu veti reusi sa-l decadeti din drepturi pe tatal copilului daca acesta nu s-a purtat rau cu copilul si nu l-a pus in pericol.Veti obtine o pensie de intretinere pentru minor, insa va trebui sa supravietuiti si dvs, iar in Romania fostele sotii nu obtin pensie decat daca se afla in incapacitate munca , datorata unei boli care sa fi survenit in timpul casniciei.Aceasta este realitatea. Sa aveti succes deplin.
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
sa stiti ca eu am trecut prin ce ati trecut si dumneavoastra, doar ca fiindca eu nu am avut casa si servici instanta a dat copilul tatalui desi am demonstrat ca era agresiv cu mine .....el a vrut sa obtina copilul doar din dorinta de a se razbuna pe mine ...asta s-a intamplat acum 2 ani ...iar acum ma impiedica in orice fel sa-mi vad copilul....se foloseste de bani , de minciuni , de forta , orice...
din experienta va spun ca un proces dureaza, ancheta politiei dureaza ...si nicaieri daca nu ai bani nu rezolvi nimic.
ar fi mai bine daca s-ar putea sa va intelegeti omeneste fara ura , sa va ganditi la binele copilului vostru.......daca intre voi nu mai merge asta e , treceti peste ca doi oameni maturi
este adevarat ca aveti nevoie de ajutor in cresterea copilului dar nu veti obtine mare lucru de la un astfel de om cu reprosuri si insulte trebuie discutat calm numai si numai despre copil...
daca el nu intelege nu stiu ce ati putea face mai ales ca nu aveti resurse financiare sa va luptati cu el prin tribunale
eu am casa,doamna,nu stau la mana sotului,oricum mama imi da acum si inainte sa stiti ca am avut servici,patronul nu a platit darile si de asta nu am venit,nu ca sunt eu putoare.am casa mai mare ca a lui si mama are pensie si-i creste copilul,nu e aceeasi situatie,apoi politia il are ca reclamat ca m-a agresat in casa mea ca repet eu am casa si nu va castiga el copilul nici daca mor.l-am suportat destul,ne-a jignit destul si pana acum nu am stat decat pentru copil dar cand s-a obraznicit si mancand mancarea mea imi spune ca nu ma mai iubeste,jur ca nu mai suport si il distrug.ba poate ma enervez si-l bag la puscarie ca mi-e egal,in fond si el imi vrea doar raul.pacat de copil ca m-am sacrificat si era sa mor facand-l doar ca a vrut el ca apoi sa primesc asta.noi astea care ne maritam soarta ca ne maritam si facem copii.barbatii nu merita nimic.la puscarie cu ei.chiar maine ma duc si mai declar ca m-a batut sa fie decazut din drepturi si sa intre la puscarie.sa vedem cine-i mai tare.si nu ma deranjeaza sa pierd copilul,abia imi vad de viata mea si nu mai am stres pe cap,m-am imbolnavit degeaba pentru un golan care se da domn.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa mai fac?!? anescumaria anescumaria buna ziua! situatia mea e mai complicata..in ianuarie a.c. s-a definitivat divortul; in hotararea judecatoreasca nu este mentionat un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)
Divort dannyy26 dannyy26 As dori sa intentez o actiune de divort si as vrea sa stiu cum procedez,ce acte trebuie,cat ma costa.daca nu am venituri cum se poate rezolva?eu sunt acasa ... (vezi toată discuția)
Divort dannyy26 dannyy26 as vrea sa siu unde merg pentru a deschide divort si ce acte trebuie,cat ma costa si ce masuri se pot lua impotriva sotului meu daca m-a agresat eu avand copil ... (vezi toată discuția)