Anul trecut,in cadrul unui partaj dupa divort,am primit din partea judecatoriei un expeert ptr. evaluare un apartament cu 3 camere(63mp) si o garsoniera spatiu comercial!La prima evaluare apartamentul 82 000e(val. f. mare.ptr.zona,supraf...etc,in zona costa maxim 65000e),garsoniera zona 0 dar este magazin (spatiu comercial)de la achizitie,fiind amenajat in acest scop,modificat,autorizat,in prezent inchiriat la o firma,evaluat la 96000e(45mp)La proces fostul sot profund nemultumit deoarece el doreste spatiul comercial a facut obiectiuni la care domnul evaluator a raspuns cu foarte multa usurinta ASTFEL:-La data efectuarii expertizei spatiul nu avea destinatia de locuinta ci de spatiu comercial,dar avand in vedere obiectiunea formulata de partea reclamanta expertul considera ca acest spatiu poate fi refacut si transformat in spatiu de locuit prin reamenajare suportata de ambele parti!:O..Asfel ap. in care eu locuiesc cu baiatul si sotia lui a fost majorat de la 84 mii..la 86mii..ca ar fi crescut euro si mi-a adaugat balcon pe care tare mult mi l-am dorit dar banii munciti au fost cheltuiti pentru investitii magazin,iar spatiul comercial evaluat la 54mii euro..Ma intreb,omul ala a fost normal la cap?Asa ceva se poate numi expert?Toata reevaluarea lui...ca nu a raspuns la obiectiuni ci a reevaluat este alcatuita din 2 pagini a cate max. 15 randuri facandu-se reevaluare cu normative vechi..decretul lege 256/1984.V-as intreba,daca eu as vrea sa-mi transform apartamentul in palat as putea cere asta?Asa penibila mi se pare situatia ca nici sa ma enervez nu am mai putut..am simtit doar o mare sila fata de cat de murdari suntem in stare sa fim pentru bani..miroase a mita de la o posta...Am luat amanare ca a depus raspunsul la "obiectiuni"doar cu o zi innainte...ce ma sfatuiti sa fac?multumesc anticipat!
Cod procedur Civila
Art. 212. - Dacă instanţa nu este lămurită prin expertiza făcută, poate dispune întregirea expertizei sau o nouă expertiză.
Expertiza contrarie va trebui cerută motivat la primul termen după depunerea lucrării.
....................
Convingeţi instanţa prin motivarea in termen ca să dispună o nouă expertiză. În principu această motivare este o expertiză extrajudiciară efectuată de un alt evaluator. Poate vor fi colegi de forum care să contrazicăcele afirmate, dar asta-mi e opinia.