avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscriere litigiu in CF - se face automat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscriere litigiu in CF - se face automat?

Buna ziua, daca X ataca un titlu de proprietate al lui Y (pentru nulitate), in cartea funciara va aparea automat acest litigiu blocand orice tranzactie? (X nu a cerut inscrierea litigiului in CF, o face automat instanta?) A doua intrebare, dar al carei raspuns probabil depinde si de raspunsul la prima intrebare, Y ii poate vinde lui X in aceste conditii proprietatea a carui titlu este atacat urmand ca X sa retraga ulterior dosarul(plangerea)? Mentionez ca dosarul respectiv a fost amanat la primul termen iar apoi s-a cerut suspendare.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Cump pot bloca o carte funciara mpentru a preveni ori ce inscrieir in sarcini? victoria armina victoria armina doresc in un fel sau altul ca sa blochez cartea mea funciara pentru a preveni ori ce modificare sau inscriere in sarcini a unei persoane ,societati ,sau ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta intre contractul de vc si extras cf wirtej wirtej in contractul de VC scrie clar: se vinde locuinta in suprafata utila de\\\" x mp \\\" reprezentind o cota indiviza de\\\" z % \\\"din imobil si odata cu ... (vezi toată discuția)