avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... copropietar cu fiul meu - probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

copropietar cu fiul meu - probleme

Buna ziua!Am o intrebare,va rog sa.mi spuneti ce sanse am si cum sa imi rezolv aceasta problema!Problema este urmatoarea:m.am mutat acum cativa ani dintr.un cartier intr.altul,pe atunci eram singura in contractul casei,apoi,cand am facut actul de vanzare-cumparare l.am trecut si pe fiul meu in act si exista ca,copropietar.Eu cand am vandut apartamentul,am luat banii si l.am cumparat pe acesta,cel actual,fiul meu nu mi.a dat niciun ban pt jumatatea de apartament pe care i.am facut.o eu"cadou"!Din cauza ca fiul meu si.a schimbat total atitudinea fata de mine,nerespectandu.ma ca mama de cand are jumatatea de apartament,imi tot spune sa vand apartamentul sa.i dau jumatate de bani,iar eu nu pot sa.l vand pt ca in primul rand este munca mea de 30 ani aici si fiind apartament cf.2,nu mi.ar mai ramane sa pot sa.mi cumpar ceva decent in care sa locuiesc,iar el ar cheltuii banii aiurea.Intrebarea mea este urmatoarea:daca ma da in judecata,instanta poate sa ma oblige sa cumpar si jumatatea lui ca sa.i dau banii sau poate sa.mi scoata casa la licitatie?Sau poate sa.si vanda doar partea lui si sa ma pomenesc cine stie cu cine in casa?!Nu stiu daca am pus bine intrebarile pt ca nu prea ma pricep,dar cred ca ati inteles ce of am.Cu respect si mii
de multumiri!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:52, 15 Martie 2011
nu ar avea sanse ca nu cred ca poate demonstra ca v-a achitat o anumita suma pe jumatatea lui din acel imobil si oricum termenul general de prescriere a unei datorii este de 3 ani.
Multumesc f mult ca mi.ati raspuns la mesaj!Pai asta era ideea,ca nu mi.a dat niciun ban pe partea lui de apartament,ci eu cu banii ce i.am luat pe apartamentul in care am locuit,am cumparat in alt cartier(actualul).Singura greseala a vietii mele am facut.o atunci cand l.am trecut in contract ca copropietar.Intrebarea mea este,va rog f mult sa.mi spuneti:de exemplu,daca ar spune la un eventual proces deschis,ca ia dat taica.su banii pt jumatatea de apartament,se ia in consideratie sau trebuie dovedit si acest lucru printr.un act.M.ati ajuta (psihic) f mult daca mi.ati raspunde la aceasta ultima intrebare.Mii de multumiri!
Fiindca sunt intr.o situatie asemanatoare cu elisia,care este pe form,va rog tare mult d.na Vasilescu,sa ma ajutati cu un raspuns:un apartament cu 2 coproprietari,(mama,fiu),dintre care unul vrea sa.si revendice partea in bani(chiar daca el nu a contribuit cu niciun ban la cumpararea apartamentului),iar celalalt coproprietar(adica eu)nu dispune de suma ca sa plateasca sa ramana in apartament,va rog tare mult sa.mi spuneti cum se poate rezolva aceasta situatie.Cu multumiri!
Cred ca si intr-un caz si in altul, fiecare dintre copii trebuie sa justifice , prin acte sau martori faptul ca au avut acei bani, mai intai-ce varsta au avut la data vanzarii cumpararii?Daca au fost minori-iar se pune problema capacitatii lor de a contracta (deci a incheia un act pt.care nu ar fi avut capacitatea si deci contractul ar fi nul.)In plus -a se vedea suma pt.care s-a facut vanzarea-daca este o suma f.mica in raport cu valoarea casei- pret neserios, motiv de nulitate care se poate cere in instanta, pt.anularea contractului.Din pacate, vedem din ce in ce mai multe cazuri de acestea-de aceea este bine sa ne gandim de 2 ori la ceeace facem-ne iubim copii dar sa avem grije sa nu ajungem pe drumuri.Trebuia inainte de a face respectivele acte sa va consultati cu notarul(era si datoria lui, de altfel, prin legea notarilor-)sa va explice ce inseamna aceste contracte, la ce va puteti expune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar elisia elisia Buna ziua!Va rog f mult sa imi spuneti ce pot sa fac in situatia urmatoare:eu am avut un apartament intr.un cartier,eram singurul proprietar,am vandut ... (vezi toată discuția)
Schimbare avocat dariaconstantin dariaconstantin Bună ziua, sper ca cineva sa.mi dea o soluție la următoarea situatie: Am început procesul de divorț, eu sunt plecat în străinătate și am angajat un ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma - vanzare masina nerecunoscuta de fostul proprietar Cucos Andrei Cosmin Cucos Andrei Cosmin Salut. In Mai 2016 am vorbit cu un coleg de al meu sa-i cumpar masina. Am ajuns la un consens sa o platesc in rate, pentru ca nu imi permiteam sa ii dau din ... (vezi toată discuția)