avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatoriu concediu fara salariu?/?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatoriu concediu fara salariu?/?

suntem in jur de 20 de angajate,si pe motiv ca au scazut vanzarile,suntem trimise cate 5 zile pe luna in CFS...vroiam sa va intreb daca este legal...si ptr cat timp...
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 19:17, 15 Martie 2011
Nu este legal, daca nu va dati si dvs acordul ...
Mda,asa ar fi normal...dar...sunt mai multe ilegalitati in aceasta firma...de exemplu,avem bonuri de masa cate zile lucratoare sunt in luna.Luna trecuta am luat doar 10 bonuri,dar ne-a pus sa semnam ptr 20...Apoi luna aceasta le-au scos de tot...Au inceput sa opreasca 40 lei garantie,fara nici un act in prealabil,vreo anexa la contractul de munca,ceva..Nu semnam stat de plata,nu primim nici fluturas de salarizare...daca spunem ceva,ni se raspunde ca putem pleca...
Depuneti o sesizare la ITM .. sesizare se poate depune si online.
Chiar daca nu exista acordul dvs, ci acordarea CFP-ului se face prin actul de vointa unilaterala a angajatorului, in cazurile prevazute de Contractul Colectiv de Munca, concediul fara plata este limitat la 15 zile/an.
Darie Tudor a scris:

Chiar daca nu exista acordul dvs, ci acordarea CFP-ului se face prin actul de vointa unilaterala a angajatorului, in cazurile prevazute de Contractul Colectiv de Munca, concediul fara plata este limitat la 15 zile/an.


Unde este prevazut asa ceva, avand in vedere ca CCMN nu mai este valabil ?

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata valentin24 valentin24 pe motivul ca nu avem de lucru,ne-a fost sugestionat sa ne luam concediul de odihna prin rotatie, fiecare dintre noi cateva zile, max o saptamana. cand am ... (vezi toată discuția)
Semnarea actului individual la contractul de munca pe anul 2008 MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT ACTUL ADTIONAL PE ANUL 2008 SE APLICA LA UNITATEA NOASTRA DE LA 1 MARTIE 2008 MAI MULTI SALARIATI AM REFUZAT IN LUNA MARTIE 2008, SA SEMNAM TABELELE ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 andreeaserban andreeaserban Buna ziua,as dori sa stiu daca acesta a fost aprobat si publicat in Monitorul oficial al Romaniei si daca nu in anul 2011 ce fel de contract au aplicat firmele? (vezi toată discuția)