avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul fara plata

pe motivul ca nu avem de lucru,ne-a fost sugestionat sa ne luam concediul de odihna prin rotatie, fiecare dintre noi cateva zile, max o saptamana.
cand am revenit la serviciu am constatat ca se intocmise un tabel cu fiecare dintre angajati cu programare la concediul fara plata si ni s-a inaintat personal sa semnam de buna voie aceste cereri pana la durata de doua saptamani.
ce considerati , este intemeiat ;legal aceste proceduri? ce se intampla daca refuz si nu semnez aceasta cerere pentru concediul fara plata?
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 14:05, 20 Iulie 2013
Procedura nu este legala , daca nu exista vreo prevedere in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului in acest sens.
nu exista nici o prevedere in acest sens, toti se tem ca daca nu vor semna aceste cereri , ar risca ca in viitor sa fie dat afara. sunt singurul care deocamndata nu am semnat.
nu mi permit sa accept aceasta cerere impusa neavand nici o alta sursa de venit
freeelis a scris:

Procedura nu este legala , daca nu exista vreo prevedere in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului in acest sens.


Domnule freelis, daca ar exista in R.I. o astfel de prevedere, ar fi ea legala?! Si cum ar suna ea pentru domeniile unde munca e sezoniere (constructii, unitati de cazare...)
Sa explic:
1. concediile de odihna sunt programate. Nu-mi permit sa dau CO in perioadele in care am evenimente....Voi conveni cu salariatul sa ii dau CO in alta perioada....Nu il oblig, dar va trebui sa ma inteleaga...
2. in cazul in care vreau sa ii dau CFS....nu ar trebui sa-i dau 85% din salariul de baza negociat?!

multumesc

dnl herra... cu tot respectul ,eu v-am solicitat parerea la modul concret daca se poate. Nu exista alta sansa decat sa semnez si eu de buna voie cererea de concediul fara plata......sau sa refuz si sa stau mereu deaspupra capului cu amenintarea ca voi putea fi dat afara oricand.?

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata; durata? busubianca busubianca Care este perioada concediului fara plata in cursul unui an? Mă poate trimite angajatorul in cfp daca nu vreau? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata fortat gmalberto1973 gmalberto1973 Sunt beneficiar de insertie crestere copil pana in luna iulie 2014. Pot fi trimis in concediu fara plata in luna ianuarie 2014,fara acordul meu? Mai pe scurt ... (vezi toată discuția)
Cfs impus de societate adinozaur1 adinozaur1 Spuneti-mi va rog, daca societatea este cea initiatoare a CFS-ului ce se intampla cu asigurarea de sanatate pentru acea perioada? Angajatul benefciaza de ... (vezi toată discuția)