avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata; durata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata; durata?

Care este perioada concediului fara plata in cursul unui an?
Mă poate trimite angajatorul in cfp daca nu vreau?
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2013
busubianca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:56, 23 Septembrie 2013
Potrivit art.153 C.mun.:
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Un angajator nu poate trimite in CFP un salariat fara acorduil acestuia, cu exceptia situatiilor in care o astfel de prevedere este inserata in ccm aplicabil sau in reg.intern al acestuia.

In fostul CCMN 2007/2010 a existat o astfel de prevedere la art.43 alin.5, si anume : In cazul in care din motive obiective este necesara reducerea sau intreruperea temporara a activitatii, pentru maximum 15 zile pe an, cu obligativitatea reluarii ei, unitatea, cu acordul sindicatelor, poate acorda concediu fara plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata valentin24 valentin24 pe motivul ca nu avem de lucru,ne-a fost sugestionat sa ne luam concediul de odihna prin rotatie, fiecare dintre noi cateva zile, max o saptamana. cand am ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata fortat gmalberto1973 gmalberto1973 Sunt beneficiar de insertie crestere copil pana in luna iulie 2014. Pot fi trimis in concediu fara plata in luna ianuarie 2014,fara acordul meu? Mai pe scurt ... (vezi toată discuția)
Legalitatea reducerii programului de lucru 75% cyan cyan Daca societatea nu are contracte in derulare este legala trimiterea in concediu fara plata cate 5 zile pe luna numai a unei parti din personalul societatii ... (vezi toată discuția)