avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract individual de munca, sau contract de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract individual de munca, sau contract de administrare?

Buna ziua!
In ce conditii se poate face angajarea unei persoane intr-o societate comerciala ca administrator avand functie de director? Cum ar fi mai avantajos? Sa se incheie un contract individual de munca cu acesta, sau un contract de administrare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elisabety_73 , utilizator 08:27, 13 Iunie 2008
Doriti angajarea administratorului ? Pentru ca acesta poate fi atat angajat cu CIM cat si numit de asociat unic/adunarea generala - daca acesta este deja angajat al societatii in functia de director (avand anumite responsabilitati conform fisei postului), il puteti numi (si bineinteles inregistra la ORC) administrator, respectiva persoana avand in acest fel dubla raspundere - atat in calitate de salariat cat si ca administrator (conf. prevederilor Legii 31). Deci, daca sunteti asociat in societate, mai avantajos pentru dvs. ar fi varianta expusa mai sus; daca insa sunteti persoana ce urmeaza a fi angajata/numita administrator, atunci mai avantajoasa ar fi pentru dvs. schimbarea functiei din director in administrator (angajat cu CIM).
marian27 a scris:
administrator avand functie de director

Nu exista asa ceva. Administratorul e una, directorul e alta.

Recunosc ca n-am inteles nici raspunsul lui Avn... Pana la urma care e situatia: in ce pozitie sunteti dvs si ce relatie are in prezent societatea cu are persoana vizata?
Hmm. Imi spuneti ca nu exista srl-uri ai caror administratori sunt si directori in acelasi timp?
Legea nu reglementeaza directorii la SRL, deci teoretic se poate. Nu vad insa unde ar fi utilitatea!

La SA clar e posibil:

Art. 1381 - (1) În cazul în care într-o societate pe acţiuni are loc delegarea atribuţiilor de conducere către directori, conform art. 143, majoritatea membrilor consiliului de administraţie va fi formată din administratori neexecutivi.

(2) În înţelesul prezentei legi, membri neexecutivi ai consiliului de administraţie sunt cei care nu au fost numiţi directori, în conformitate cu art. 143.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2008
ContSters20980, utilizator
Da, stiu ca nu este reglementata. Am citit legea. Multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala administrator firma leusan leusan Daca o persoana juridica , institutie privata (peste 5000 de angajati) are consilieri juridici si departament juridic , iar administratorul acesteia semneaza ... (vezi toată discuția)
Avocat - administrator sa Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, O persoana care este avocat poate fi si administrator intr-un SA? (vezi toată discuția)
Infiintare firma srl-i.d. Machiaveli Machiaveli Buna ziua, Vreau sa infiintez un SRL pe profil instalatii. Totodata, as vrea sa beneficiez de scutirile de taxe prevazute de lege. Nu am nevoie si nici nu ... (vezi toată discuția)