avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract de vanzare cumparare garsoniera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract de vanzare cumparare garsoniera

Buna seara tuturor. Am si eu doua probleme si va rog din suflet sa ma ajutati cu niste raspunsuri...daca se poate.
1. Am semnat un antecontract de vanzare cumparare pt o garsoniera in Ploiesti si sincer, nu ma pricep prea bine la ce am semnat, adica la prevederile antecontractului. Mi-a sarit in ochi ceva anume, mai exact: "Daca pana la data mentionata mai sus promitentii vanzatori nu vor primi suma dataorata de promitentul cumparator cu titlu de rest de pret, prezentul antecontract de vanzare cumparare se considera desfintat de plin drept (pact comisoriu de gradul IV), deindata, fara punere in intarziere, somatie, cerere de chemare in judecata sau alte formalitati prealabile, avansul achitat de catre promitentul cumparator ramanand in posesia promitentilor vanzatori".
Ce inseamna mai exact asta? Eu am achitat avans 5.000 Euro. Se prevede ca daca ma razgandesc eu pierd avansul (ceea ce este normal) iar daca se razgandesc ei imi vor plati dublul avansului (si aici normal). Intrebarea este daca cele scrise mai sus (cu pactul comisoriu) afecteaza aceste prevederi? Exista riscul sa fiu pacalit cu aceasta prevedere de pact comisoriu?
2. Ce se intampla daca nu mai dau de promitentii vanzatori? Am sunat sa ii intreb ceva si nu au raspuns doua zile. Ce se intampla daca nu ii mai gasesc si nu pot sa inchei contractul de vanzare cumparare, si eventual ei apar dupa data fixata si zic ca nu le-am dat diferenta si am depasit termenul....si am pierdut avansul? Ce masuri de siguranta pot sa imi iau?
Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri ca nici macar nu sunt banii mei....sunt luati de la banca. Va multumesc la toti.
Alexandru
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 16:38, 15 Martie 2011
myk_romania a scris:

2. Ce se intampla daca nu mai dau de promitentii vanzatori?


Pierzi avansul.
Puteti solicita inscrierea antecontractului in cartea funciara a imoilului, daca ati facut actul la notar. Asa, daca vanzatorii vor dori sa vanda altcuiva, vor aparea sarcini pe extrasul de CF. La data stailita , va prezentati la notarul unde ati facut antecontractul pt incheierea vanzarii.
prin pact comisoriu de gradul IV se intelege ca partile au prevazut modalitatea de incetare a prezentul antecontract de vanzare cumparare in caz de neexecutare a obligatiilor asumate si anume acesta se considera desfintat de plin drept, deindata, fara punere in intarziere, somatie, cerere de chemare in judecata sau alte formalitati prealabile


Dar acest pact comisoriu afecteaza celelalte prevederi privind pierderea avansului sau plata dubla a lui in caz de razgandirea partilor?
Nu afecteaza. Antecontractul l-ati facut la notar? In forma autentica? E o problema daca nu va raspund la telefon vanzatorii. Trebuie sa actionati inteligent astfel incat sa nu deveniti o victima.
Ori dati mai multe detalii pe forum, ori cel mai bine ar fi sa solicitati asistenta unui avocat.

Alte discuții în legătură

Nerespectarea antecontract vanzare-cumparare de catre promitent cumparator jhonmer jhonmer Este vorba despre un apartament. S-a facut un antecontract in 12.02 2009 intre parti in care s-a dat o arvuna de 1000 de euro si urma ca in data de 10.04 2009 ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament prin \\"prima casa\\" si actualul proprietar este in urmatoarea situatie: restante la intretinere (in jur de 10.000 ... (vezi toată discuția)
Antecontract nerespectat de cumparator. IonelTM IonelTM Buna ziua, In luna iulie 2008 am semnat un precontract prin care promiteam sa vindem casa. Citez : \\\" Subsemnatii.........domiciliat.....bla, bla,...si ... (vezi toată discuția)