Buna ziua,
Am nevoie de ajutor! Mi-a fost respinsa plangerea contraventionala a unui PV de neacordare de prioritate. Am vazut solutionarea pe noul portal just, a fost data la 04.03.2011. Intrebarea este daca pot sa merg in astea 15 zile de la pronuntare a sa predau permisul pentru a nu "beneficia" de 30 zile suplimentare. Nu a venit inca nimic de la judecatorie. Mai e nevoie de copie legalizata dupa hotarare? daca merg cu o copie dupa portaljust, e de ajuns? Nu vreau sa fac 1000 de drumuri, am domiciliul in Campina PH, stau in Bucuresti, procesul a fost la Jud sect 1, si tre sa depun permisul la Ploiesti.
In astfel de situatii, in care plangerea contravenientului a fost respinsa, iar acesta merge la politie sa predea permisul, cei de acolo solicita sa le aduceti un certificat de solutie.
Certificatul de solutie se elibereaza la cerere de catre Judecatoria unde v-ati judecat. Anexati o taxa judiciara de timbru de 2 lei si un timbru de 0,15 lei si mergeti la registratura instantei.
Trebuie sa te prezinti in 15 zile de la ramanerea definitiva. Daca nu e redactata, mergi cu minuta, sau chiar fara nimic si faci declaratia de respingere a plangerii contraventionale.