Retinerea din salariu ca si cota procentuala din venitul net este aplicata dupa celelalte retineri (CAS, impozit, etc) in timp ce ordinea retinerilor precizata de Art. 164 (3) din Codul Muncii precizeaza ca prima retinere trebuie sa fie pensia de intretinere conf Codul Familiei.
Codul Muncii are caracter imperativ. Acest caracter este incalcat prin stabilirea pensiei de intretinere in cota procentuala din venitul net prin hotarare judecatoreasca. Cititi Art 164(3) Din Codul Muncii.
Ordinea stabilita de art. 409 nu este preferentiala, ci obligatorie, si face referire tot la procente, ca si Codul Muncii.
Poate va refereati la art. 94 alin. 2 Codul Familiei care nu si-ar mai gasi utilitatea practica in cazul in care pensia ar fi stabilita in procent.
Executare silita
liviu.s
in urma executarii silite, mi s-a pus poprire pe salariu si vanzarea la licitatie a imobilului in care locuiesc.Poprirea pe salariu si pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Rate banca!
marianbrunetel
As dori sa imi spuneti daca bancile pot sa imi puna poprire pe tot salariul sau sa imi blocheze contul de salariu, mentoinez ca am rata la 3 banci [EDITAT ... (vezi toată discuția)