avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere stabilita prin cota procentuala ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere stabilita prin cota procentuala din venitul mediu net incalca ordinea retinerilor din salariu Art.164 Codul Muncii

Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Cadrian70 , utilizator 18:27, 20 Martie 2011
In ce sens considerati ca se incalca legea?
Retinerea din salariu ca si cota procentuala din venitul net este aplicata dupa celelalte retineri (CAS, impozit, etc) in timp ce ordinea retinerilor precizata de Art. 164 (3) din Codul Muncii precizeaza ca prima retinere trebuie sa fie pensia de intretinere conf Codul Familiei.
Codul Muncii are caracter imperativ. Acest caracter este incalcat prin stabilirea pensiei de intretinere in cota procentuala din venitul net prin hotarare judecatoreasca. Cititi Art 164(3) Din Codul Muncii.
Art. 409 din Codul de Procedura Civila: cand exista mai multe urmariri se va respecta de preferinta urmatoarea ordine...
Ordinea stabilita de art. 409 nu este preferentiala, ci obligatorie, si face referire tot la procente, ca si Codul Muncii.
Poate va refereati la art. 94 alin. 2 Codul Familiei care nu si-ar mai gasi utilitatea practica in cazul in care pensia ar fi stabilita in procent.

Alte discuții în legătură

Calcul pensie alimentarã - rog rãspuns cât mai urgent ana123 ana123 Bună seara, Vă rog să lămuriţi cum se calculează pensie de întreţinere copil 20 % din salariu brut şi să precizaţi şi baza legală. Eu cred că ... (vezi toată discuția)
Executare silita liviu.s liviu.s in urma executarii silite, mi s-a pus poprire pe salariu si vanzarea la licitatie a imobilului in care locuiesc.Poprirea pe salariu si pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Rate banca! marianbrunetel marianbrunetel As dori sa imi spuneti daca bancile pot sa imi puna poprire pe tot salariul sau sa imi blocheze contul de salariu, mentoinez ca am rata la 3 banci [EDITAT ... (vezi toată discuția)