Cel obligat sa imi retina. In Codul Muncii se refera la "contributiile si impozitele datorate catre stat". Impozitul de 16% retinut de angajator din salariul meu este retinere salariala. Ori Codul Muncii face referire la ordinea retinerilor. Nu face diferenta pe care dumneavoastra o faceti. Va rog sa imi precizati de unde ati citat.
oricum si obligatia de intretinere este retinuta tot de angajator. Art.56 din Codul Fiscal cu privire la deducerea personala pentru persoanele care au in intretinere cred ca are la baza principiul Ordinii retinerilor din Codul Muncii. Ce parere aveti?
Articolele privind retinerile fac referire la creditori. Avand in vedere ca nimeni nu va poate obliga sa lucrati si sa achitati dari catre stat, nu se poate spune ca, luna de luna, statul este creditorul dv. Dar daca realizati venituri trebuie sa va platiti darile catre stat. Aceste retineri le face angajatorul si le vireaza lunar. Din netul care ramane puteti fi executat silit pentru orice creditor pe care il aveti si solicita executarea silita a veniturilor dv.; retinerile in ceea ce priveste pensia de intretinere au prioritate.
Executare silita
liviu.s
in urma executarii silite, mi s-a pus poprire pe salariu si vanzarea la licitatie a imobilului in care locuiesc.Poprirea pe salariu si pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Rate banca!
marianbrunetel
As dori sa imi spuneti daca bancile pot sa imi puna poprire pe tot salariul sau sa imi blocheze contul de salariu, mentoinez ca am rata la 3 banci [EDITAT ... (vezi toată discuția)