Aveti dreptate, ordinea este obligatorie. Am o sentinta definitiva, am deschis actiune pentru modificarea ei dar a fost respinsa ca si contestare la executare tardiva. Singura cale ramasa este conflict de munca. Ce parere aveti?
Am pensie de intretinere stabilita la 25% din venitul net nerespectandu-se prin aceasta ordinea retinerilor precizata in Codul Muncii (Art.164(3)) si Codul de procedura civila care cer ca ordinea retinerilor sa fie mai intai obligatii de intretinere apoi taxele si impozitele catre stat. Astfel platesc minorului pana si ajutor de somaj.
Dumneavoastra, sau cel obligat sa va retina procentul de 25 % faceti confuzie intre termeni. Ordinea retinerilor se refera la eventualii creditori carora dv le datorati sume de bani. Termenul de taxe si impozitele catre stat nu face referire la retinerile pe care angajatorul este obligat sa le vireze catre stat pentru fiecare angajat al sau, ci la eventuale datorii pe care dumneavoastra le aveti de platit gen amenzi neachitate, impozite pentru venituri pe care dv le-ati declarat la Fisc si pentru care acestia va pot executa silit.
Executare silita
liviu.s
in urma executarii silite, mi s-a pus poprire pe salariu si vanzarea la licitatie a imobilului in care locuiesc.Poprirea pe salariu si pensia alimentara ... (vezi toată discuția)
Rate banca!
marianbrunetel
As dori sa imi spuneti daca bancile pot sa imi puna poprire pe tot salariul sau sa imi blocheze contul de salariu, mentoinez ca am rata la 3 banci [EDITAT ... (vezi toată discuția)