avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Continuarea activitatii pana la primirea deciziei de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Continuarea activitatii pana la primirea deciziei de pensie

Buna ziua, va rog mult sa mi spuneti si mie daca o persoana care lucreaza la SRL si se incadreaza la pensie pentru limita de virsta din 15.03.2011 ( barbat nascut la 14.03.1952- dar care are 27 ani 10 luni in grupa II 100 % - deci se incadreaza la 59 ani pensie pentru limita de virsta) poate sa ramina in continuare sa lucreze pina la primirea deciziei de pensionare si in continuare daca mai doreste sa lucreze si societatea il mentine poate sa ramina ca angajat si cind se hotaraste sa si incheie CIM poate sa si faca recalcularea pensiei cu perioada lucrata dupa primirea deciziei de pensionare. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 06:57, 24 Martie 2011
In Legea nr. 263/2010 nu mai exista nicio prevedere referitoare la continuarea activitatii pana la primirea deciziei de pensie. Nu stiu cum o sa faceti cu cim-ul (mut topicul, ca sa va raspunda colegii din "Dreptul muncii"), dar dosarul de pensie se depune cu carnetul de munca inchis (in original si in copie).

Recalcularea pensiei pentru perioadele lucrate dupa pensionare nu este o problema, ea se face in baza art. 107 din Legea nr. 263/2010.
Pe baza art. 56 lit. d) din Codul muncii ii incetati de drept actualul contract individual de munca si il angajati cu un nou c.i.m. din ziua urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la limita de varsta rodica52 rodica52 Sint nascuta la 14.04.1952 si lucrez la aceeasi companie din 01.11.1972 si as dori sa stiu la 59 si cite luni am dreptul sa imi pregatesc dosarul de ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru limita de varsta viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 in ce conditii si la ce perioade de timp un pensionar (la limita de varsta) care lucreaza cu contrac de munca 4 ore /zi poate cere recalcularea pensiei pt ... (vezi toată discuția)
In sistem privat, la emiterea deciziei de pensionare pentru limita ... dtanase dtanase In sistem privat, la emiterea deciziei de pensionare pentru limita de varsta , continuarea activitatii se poate face in baza aceluiasi CIM pe durata ... (vezi toată discuția)