Sint nascuta la 14.04.1952 si lucrez la aceeasi companie din 01.11.1972 si as dori sa stiu la 59 si cite luni am dreptul sa imi pregatesc dosarul de pensionare (...)
(...) si cit timp am dreptul legal sa il depun de la data impliniri varstei standart de pensionare(...)
(...) si daca de la data depuneri dosarului pina la primirea deciziei mai am dreptul de a lucra.
De la 1.6.2011 imi depun dosarul de pensie si va rog a ma lamuri daca exista in legea pensiilor o 'portita ' prin care sa mi se interzica a lucra pina la primirea deciziei sau aceasta decizie poate fi luata doar de compania sau societatea in care lucrez.Am intrebat la conducere si mi s a explicat ca nu mai am dreptul de a lucra ptr ca din vara anului 2010 s a schimbat legea .Sa presupunem ca societatea sau compania ar merge pe restructurari atunci cum vor sa si angajeze pe acest post?Oare nu acesta e motivul ptr care nu am dreptul de a lucra pina la primirea deciziei?C u multumiri.
ART. 56
Contractul individual de munca inceteaza de drept:
.....................................................
d) la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare;
.......................................................
~ final discuție ~