ioangl a scris:
Revenire la subiectul din 24.01.
M-am prezentat la Casa Judeteana de Pensii si mi s-a comunicat(verbal) ca se mentine diminuarea,chiar daca au expirat cele 18 luni de penalizare prevazute in Decizia de pensionare.Mentionez ca la data pensionarii(mai 2010) prin ordin al Casei Nationale dePensii se preciza ca "persoanele care depun dosarele de pensionare pana la 30.06.2010,vor fi pensionate in conditiile L 19/2000".Este un abuz al Casei de Pensii si se speculeaza faptul ca L263/2010 nu este explicita pentru astfel de situatii? Ce demersuri se mai pot face?Va multumesc!
1. Am rugamintea sa nu deschideti noi discutii in legatura sau in continuarea aceleiasi teme. Continuati discutiile incepute folosind butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos). Multumesc!
2. Daca sunteti femeie, aspect pe care nu l-ati precizat in niciunul dintre cele doua mesaje, datele la care puteti beneficia de pensie sunt urmatoarele:
-pensie pentru limita de varsta in noiembrie 2014, la varsta de 59 de ani si 11 luni;
-pensie anticipata partilala in noiembrie 2009, la varsta de 54 de ani si 11 luni.
Reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani prevazuta in Legea nr. 128/1997 nu are legatura cu pensia anticipata partiala. Aceasta reducere se aplica in cazul pensiei pentru limita de varsta, iar, potrivit fostei legislatii in domeniul pensiilor, reducerile varstei standard de pensionare pentru a beneficia de o categorie de pensie nu se cumulau.
Alin. (3) al art. 127 din Legea nr. 128/1997 a fost abrogat prin Legea nr. 263/2010 si, ulterior, prin Legea nr. 1/2011 au fost abrogate si celelalte dispozitii cuprinse in Legea nr. 128/1997.
Nu puteti sa treceti la pensie pentru limita de varsta in baza unui act normativ abrogat iar in Legea nr. 263/2010 nu exista alte dispozitii si nici nu pot fi inventate. Veti trece la pensie pentru limita de varsta in noiembrie 2014, asa cum dispun prevederile Legii nr. 263/2010.