avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot restabili granitele unui teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot restabili granitele unui teren intravilan

Buna ziua
Am mostenit un teren de 10000 mp dar in realitate toti vecinii mei au mutat gardurile in asa fel incat acum mai am cam 8000 m p As vrea sa-l vand Ce acte i-mi sunt necesare Am deja titlul de proprietate ,certificat de mostenitor(deoarece mai am un frate ),certificat fiscal Cum as putea redobandi tot terenul pe care am act si care mai sunt pasii de urmat As vrea sa-l pot vinde parcelat
Multumesc Vyka
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:30, 14 Martie 2011
Actiune in granituire si revendicare.Ca reclamant , d-voastra,ii chemati pe vecinii respectivi , ca parati, fiecare va veni cu actele de proprietate, se va face-la cererea d-voastra, expertiza topocadastrala, expertiza pe care, daca veti castiga , va vor plati-o.
... si obtineti o "sentinta civila" care apoi se inscrie in CF cu o documentatie cadastrala facuta de un autorizat cadastru (gasiti lista la OPCI din jud dvs) apoi cu o alta documentatie la OCPI o parcelati si apoi la notar pentru o declaratie de parcelare - in final aveti parcele distincte cu CF individuale pe care le puteti vinde prin notar.

(exista si o varianta "administrativa" - daca acel Titlu de proprietate este dat dupa lg 18, lg 1, etc. atunci la Primarie serviciul cadastru gasiti un plan de punere in posesie cu dimensiuni - si va restabiliti limitele cu medierea celor din Comisia de fond funciar a Primariei)
Daca va fi un proces, cu siguranta se va dispune o expertiza topo.Cred ca in cererea de actiune trebuie sa cereti si modificarea schitelor cadastrale aflate la OCPI,(daca exista asa ceva acolo)conform situatiei reale, de pe teren .Varianta administrativa ar fi mult mai normala , ar trebui sa dureze infinit mai putin decat o actiune in instanta dar se pune problema "deosebitei administratii" de la noi si a deosebitei maleabilitati ale primariei-care totdeauna este f."dornica " sa ajute contribuabilul.Decat sa te rogi de primarie, care iti poate pune si bete in roate(n-ar fi prima data si singurul caz),sa te duci cu saru-mana la ei, mai bine pe calea instantei.Parerea mea!.In continuare, cum a spus si Seth, la parcelat cu cadastristul si pe baza planurilor se poate vinde pe parcele, care sunt gata parcelate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcela extravilan trecuta partial in intravilan sonia54 sonia54 Vecinul care a facut cadastrul a intrat in proprietate mea pe partea de intravilan, suprafata lui marindu-se de la 2200 in acte la 3100 in acte cadastrale. ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de parcele in teren getuta2 getuta2 Suntem 4 proprietari vecini intr-o tarla. Cand am ridicat documentele de intabulare, am constatat ca, datorita inventarului de coordonate, parcelele noastre ... (vezi toată discuția)
Cadastru - gardul vecinilor imi incalca proprietatea sch sch O proprietate(jud. Prahova) este delimitata de vecini in urma unei Hotarari definitive din 1975.Vecinul a construit acum 10 ani un gard , care , incalca in ... (vezi toată discuția)