avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Parcela extravilan trecuta partial in intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Parcela extravilan trecuta partial in intravilan

Vecinul care a facut cadastrul a intrat in proprietate mea pe partea de intravilan, suprafata lui marindu-se de la 2200 in acte la 3100 in acte cadastrale. Astazi am fost la OCPI si am intrebat cum este posibil sa fie acceptata o documentatie cu o diferenta asa de mare de suprafata, peste 10%, fara ca sa existe proces verbal de vecinatate, fara nici un act care sa justifice aceasta diferenta enorma. PUG nu a fost schimbat de la improprietarire. Documentatia ar fi trebuit respinsa pur si simplu. Raspunsul a fost halucinant. Ca OCPI accepta documentatiile chiar daca in acte are si de 3 ori mai putin teren, ca la masuratori s-a constatat ca e mai mult teren si ca cei care au facut cadstrul au adus parte din parcela din extravilan in intravilan pentru ca era in continuarea celei de intravilan. E posibil asa ceva? Eu am inteles ca se poate ca la masurare sa se constate ca suprafata e mai mare, (sau mai mica, dupa caz), dar in principiu numarul parcelei ar trebui sa fie acelasi, nu sa se adauge alte parcele.
Cel mai recent răspuns: sonia54 , utilizator 15:48, 12 Decembrie 2015
Aveți dreptul să faceți o acțiune în grănițuire și revendicare și rectificare carte funciară , dacă susțineți că v-a ocupat din proprietatea d-voastră cei 900mp, diferență.
Cheltuielile de judecată inclusiv cele privitoare la expertiza topocadastrală vor fi stabilite în sarcina celui care pierde.
Multumesc!
Ca sa para corect intocmita documentatia, a adus o parte dintr-o parcela din extravilan in intravilan, vreo 900mp iar restul i-a lasat in extravilan, fara a fi modificat palnul urbanistic, repet. Parcela este proprietatea lui. Mai apare o problema. In extravilan are mai putin teren decat in acte. Ma refer la real, nu la cadastrul intocmit acum, ci la ce ar trebui sa aiba dupa schita de la primarie. Suprafata pe teren atribuita era mai mica decat in acte. Grabit sa vanda a ales calea mai simpla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata teren intravilan mai mare cu 10% decat in acte sonia54 sonia54 Revin la o postare anterioara.Un vecin a facut cadastrul pentru imobilul detinut. Eu nu am documentatia cadastrala intocmita. Are in acte 2200mp intravilan si ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan arabil alin2s alin2s Buna ziua, Va rog sa imi dati cateva detalii la urmatoarea problema: - urmeaza sa cumpar un teren care in acte este trecut ca fiind extravilan. Am facut ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)