avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice evaluare oferta
Discuție deschisă în Achiziţii publice

evaluare oferta

In cazul evaluarii ofertelor financiare pentru o licitatie (furnizare produse) care are drept criteriu pretul cel mai scazut exista urmatoarea situatie:
Valoarea totala ofertata de doi dintre participantii la licitatie difera cu un leu, in schimb preturile unitare sunt aceleasi.
Avand in vedere faptul ca, din punctul de vedere al autoritatii costurile sunt aceleasi in ambele cazuri (deoarece facturile sunt emise la pretul unitar) ce trebuie facut?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vizamali , utilizator 11:36, 15 Martie 2011
Depinde ce ati scris la evaluare , adica asupra a ce se aplica criteriul cel mai scazut la pret unitar sau la valoarea financiara pentru cantitatea maxima. Daca preturile unitare sunt la fel, atunci solicitati reofertare in plic inchis, ca o solicitare de clarificari. Sper ca raspunsul e de folos.
Multumesc pentru raspuns.
Criteriul de atribuire este "pretul cel mai scazut". Nimic altceva.
Ideea e urmatoare: Valorile totale ofertate de doi dintre participantii la licitatie difera cu un leu, respectiv 138.880 lei si 138.879 lei, in schimb preturile unitare (rotunjite la doua zecimale, desigur) sunt aceleasi: 0,56 lei.
Din punctul de vedere al autoritatii costurile sunt aceleasi in ambele cazuri (deoarece facturile sunt emise la pretul unitar). Asta ar fi problema.
Daca este declarat castigator cel cu valoarea totala cea mai mica ne putem trezi cu o contestatie?
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
creatza_70, utilizator
Asa cum am precizat si inainte : La modalitatea de prezentare a propunerii financiare in fisa de date a achizitiei cum ati scris? aplicati criteriul si atribuiti contractul ori pe pret unitar ori pe valoarea cantitatii maxime .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie electronica in seap Grigore Carmen Grigore Carmen Ce se intampla daca, in cazul unei licitatii electronice in SEAP, doua firme oferteaza acelasi pret ca fiind cel mai scazut? Care sunt pasii care trebuie ... (vezi toată discuția)
Evaluarea ofertei LOREDANITA LOREDANITA Buna ziua, O autoritate contractanta poate respinge o oferta pe motivul ca preturile materialelor si al manoperei este mai mare decat cel practicat pe ... (vezi toată discuția)
Descalificare? creatza_70 creatza_70 Daca am o cerere de oferte online unde un ofertant a postat la documentele de calificare si formularul cu propunerea financiara, ce trebuie sa fac? Il ... (vezi toată discuția)