avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stagiul de cotizare pentru pensie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stagiul de cotizare pentru pensie

Eu am mai multe contracte de munca incheiate, dintre care unul unde am functia de baza si deci cartea de munca si inca unul unde sunt cu 2 ore.
As dori sa stiu daca perioada aferenta contractului cu timp partial se ia in calcul la stabilirea pensiei si daca firma respectiva trebuie sa-mi elibereze o adeverinta privindf perioada lucrata cu timp partial.
Daca da, aceasta adeverinta trebuie dusa la CAS pentru scanare?
Va multumesc mult pentru ajutor,
Cu stima,
Diana Cicero
Cel mai recent răspuns: dianacicero , utilizator 21:03, 14 Martie 2011
1. Fiecare angajator al dvs. intocmeste declaratiile nominale lunare pentru pensie, sanatate si somaj pe care le trimite la Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate si AJOFM unde vi se evidentiaza perioadele de cotizare. Ambele venituri si perioade sunt luate in calcul pentru pensie.
2. La incetarea CIM la angajatorul unde aveti CIM cu doua ore solicitati o adeverinta de vechime.
3. Nu e nevoie sa depuneti adeverinta de vechime la Casa de Pensii, este suficienta decalaria nominala lunara depusa de angajator.
multumesc frumos, ati fost foarte amabil =D>
multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime la mai multe cim geco geco Daca am avut mai multe CIM (cu timp partial) cum se calculeaza vechimea in munca si cum se dovedeste?Perioada de somaj este vechime in munca?Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Intrebarea este din partea unei cunostinte. Aceasta lucreaza cu carte de munca la un spital si mai are si un contract la un cabinet medical, ... (vezi toată discuția)
Concediile medicale adrianal adrianal 1.Concediile medicale pentru incapacitate temporara de munca se iau in calcul la stabilirea vechimii in munca? ... (vezi toată discuția)