Daca am avut mai multe CIM (cu timp partial) cum se calculeaza vechimea in munca si cum se dovedeste?Perioada de somaj este vechime in munca?Cum se calculeaza punctul de pensie in acest caz?Multumesc!
1. Pentru fiecare CIM angajatorul respectiv intocmeste declaratiile lunare cu contributiile care se datoreaza si se vireaza la Pensii, Sanatate si Somaj. Aceste institutii au astfel evidenta stagiului de cotizare respectiv.
2. Nu conteaza cate CIM sunt in aceeasi perioada si nici cate ore are fiecare. Perioada in care se lucreaza cu CIM cu timp partial este considerata stagiu de cotizare pentru pensie. In calculul punctului de pensie se ia suma salariilor din perioada respectiva.
3. Perioada de somaj indemnizat este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru pensie iar punctul de ensie se calculeaza in functie de salariul minim pe economie din perioada respectiva.
Cred ca o intrebare se referea la modul de calcul al vechimii in munca in conditiile in care un salariat are mai multe c.i.m. in acelasi timp ? ;)
Vechimea in munca este aceeasi , nefiind cumulata chiar daca aveti mai multe c.i.m. in acelasi timp ... daca intr-o perioada de 1 an de zile aveti mai multe c.i.m-uri (si lucrat efectiv 1 an de zile) vechimea in munca este de 1 an .
Cim part - time
EuPiti
buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ce drepturi imi revin ca urmare a semnarii unui contract part-time? cum se calculeaza ca vechime la pensie?
multumesc (vezi toată discuția)
Vechime in munca
irumes
Daca o persoana este angajata cu CIM partial, adica cu norma de munca de 4 ore/zi cum se calculeaza ca vechime in munca? Un an intreg la finele anului ... (vezi toată discuția)