avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

Daca o persoana este angajata cu CIM partial, adica cu norma de munca de 4 ore/zi cum se calculeaza ca vechime in munca? Un an intreg la finele anului calendaristic sau doar 6 luni vechime in munca la finele anului calendaristic? In codul muncii se face referire doar la norma intreaga de munca care este de 8 ore pe zi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:01, 19 Ianuarie 2012
Pentru pensie, stagiul de cotizare se calculeaza la fel ca si cand ar avea un c.i.m. cu norma intreaga ...1 an de zile lucrat cu norma intreaga = 1 an de zile lucrat cu timp partial

Pentru somaj, stagiul de cotizare este proportional cu perioada lucrata , astfel pentru un c.i.m. cu timp partila de 4 ore/zi ... 1 an de zile lucrat cu aceasta norma = 6 luni de zile lucrat cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii Nefertary Nefertary Buna ziua, As dori sa stiu daca dupa ce am semnat un contract de munca pe durata nedeterminata de 8 ore si am lucrat cu acest program 8 luni, seful imi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie co pentru cim de 4 ore/zi corneliacr corneliacr Buna ziua...suntem o asociatie de proprietari si avem angajata femeie de serviciu cu 4 ore/zi, salariu brut 950 lei. Durata concediului de odihna este de 21 ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca pentru perioada angajarii cu jumatate de norma ilius olariu mircea ilius olariu mircea Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect al activitatii mele din ultimii ani. Am fost pensionat de boala in urma unei operatii de hernie de disc cu pareza, in ... (vezi toată discuția)