avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Continuitate pentru CCC2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Continuitate pentru CCC2

pe 10 aprilie copilul meu implineste 2 ani. Atunci eu voi fi insarcinata in 20 saptamani, deci inca 2 luni pana ar trebui sa intru iar in concediu prenatal. Am dreptul la indemnizatie? Cele 2 luni trebuie sa merg la serviciu sau am dreptul la concediu medical (la prima sarcina am stat in concediu medical de la 20 saptamani pt ca activitatile de la servici imi puneau in pericol sarcina - acum ar fi cam aceeasi situatie: sarcina cu iminenta de avort).
Care sunt oportunitatile mele acum si as vrea sa stiu in ce conditii voi avea dreptul la indemnizatia pt cresterea copilului.
Multumesc.sper sa fi postat unde trebuie
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:18, 14 Martie 2011
1. Cu cateva zile inainte de 10 aprilie faceti cerere catre angajator de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 11 aprilie.
2. Apoi prezentati angajatorului eventualele certificate medicale si apoi certificatele pentru concediul de maternitate.
3. Dupa terminarea concediului de maternitate faceti cerere de intrare in CCC2 asa cum ati procedat si pentru CCC1.
4. La calculul indemnizatiei pentru CCC2 se vor avea in vedere si perioadele in care ati fost in CCC1, cu veniturile aferente.
Multumesc mult pentru raspuns. Sa inteleg mai bine, in cele 2 luni inainte de a intra in concediu prenatal, am dreptul la concediu medical (este vorba cam de 60 zile)? Si oricum ar fi am dreptul al indemnizatie pentru cresterea copilului?
1. Daca e cazul puteti beneficia de concediu medical. Poate nu toate cele 60 de zile (intre doua concedii medicale va prezentati la serviciu).
2. In orice situatie veti beneficia si de CCC2 si de indemnizatia aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata in timpul ccc1 babanina babanina Buna ziua.Momentan sunt in CCC1. cu handicap si sunt insarcinata.Certificatul de incadrare in grad de handicap expira in 14 ianuarie 2016, cand voi avea doar ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra din ccc1 in ccc2 fara sa merg la serviciu? e_rainbow_love e_rainbow_love Am un copil si sunt in concediu de crestere. La anul in Dec. mi se incheie concediu maternal dar planuiesc sa raman din nou insarcinata si vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie pt ccc2 + realizare venituri concediu medical/prenatal ??? english_teacher english_teacher Buna ziua, Sunt in CCC pana pe data de 24 martie 2016 adica pana la implinirea varstei copilului de 1an si 11 luni.Sunt insarcinata din nou urmand sa nasc ... (vezi toată discuția)