avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general o nelamurire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

o nelamurire

buna ziua tuturor ... va rog sa ma luminati si pe mine cu o chestie.... am un magazin mixt in care am si citeva articole de imbracaminte si incaltaminte .... acum vreau sa separ imbracamintea si incaltamintea de restul magazinului si am amenajat alta camera in aceeasi cladire . din punct de vedere contabil ce trebuie sa fac in aceasta situatie? este o alta gestiune separata imi trebuie casa de marcat separata ? cum sa fac sa dea bine la eventualele controale .....?
Cel mai recent răspuns: mih1977 , utilizator 13:31, 14 Martie 2011
1. Daca vreti sa tineti gestiunea iesirilor separat puteti instala o a doua casa de marcat (nu este obligatoriu) pentru a doua gestiune si faceti bonuri corespunzator fiecarei categorii de articole (alimentare sau nealimentare).
2. Daca nu vreti sa investiti intr-o casa de marcat puteti tine evidenta separat pe fise de magazie.
Din punct de vedere al gestiunii va puteti separa cu hartiile pentru a putea evidentia intrarile si iesirile separat si in acest fel la contabilitate va va deschide un analitic pentru fiecare gestiune in parte (371.1, 371.2 si 378.1, 378.2) s.a.m.d.
Contabilul dumneavoastra va va lamuri cu siguranta.
Nu mentionati daca cele 2 camere comunica intre ele sau camere independente.

In cazul in care comunica intre ele, fiind vorba de un singur magazin cu 2 camere si daca modalitatea de vinzare (vinzare cu amanuntul) este aceeasi pt toate grupele de marfuri, nu trebuie facut nimic dpv contabil. Folositi aceeasi casa de marcat si acelasi raport de gestiune. Modul in care aranjati marfa intr-un spatiu care are 2 camere tine strict de dvoastra, de aspecte estetice.
Daca insa se aplica si vinzarea cu ridicata pentru unele dintre grupele de articole, atunci este vorba de 2 gestiuni. Reveniti daca este vorba de acest caz.
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2011
t.simona, utilizator
multumesc mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer gestiuni global valorice daryana daryana Buna ziua!! Care sunt articolele contabile corecte pentru transfer marfa intre doua gestiuni global valorice 371.1 = % suma in rosu (valoarea ... (vezi toată discuția)
Monografie cabinet veterinar+pet shop dissy dissy Buna seara. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o monografie pt un cabinet veterinar? Mentionez ca are in incinta si un pet shop si achizitioneaza marfuri cu ... (vezi toată discuția)
Transfer intre doua gestiuni en detail pe baza de aviz loredana7703 loredana7703 Va rog daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema: Am o firma cu 2 baruri care transfera marfa de la un bar la altul pe baza de aviz Daca ma poate ... (vezi toată discuția)