avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... raspuns neaparat !!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

raspuns neaparat !!!

cine stabileste granitele unei parcelari?
Cel mai recent răspuns: ContSters14410 , utilizator 10:17, 31 Mai 2008
Daca delimitarea proprietatilor nu se poate face prin buna intelegere, partea nemultumita se poate adresa instantei cu o actiune in granituire , unde veti solicita o expertiza topo. Expertul, potrivit titlurilor de proprietate pe care le au partile, va stabili si linia de hotar dintre acele proprietati si instanta va decide in functie de raspunsurile expertului si a celorlalte probe din dosar.
se poate face si de catre un topometrist care trebuie sa intocmeasca un plan de situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire afterdark afterdark am castigat un proces de granituire in prima instanta, reclamantii au facut recurs pe care tribunalul l-a admis, a casat hotararea si a trimis spre ... (vezi toată discuția)
Granituire si revendicare imobiliara constantin florin constantin florin Sunt proprietarul unei case ,achizitionate in decembrie 2007 ,cu un teren de 236 m rezultant din titlu de proprietate ,din care 234 m din C.F. ,langa ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in cazul in care vecinii conform masuratorilor cadastrale depasesc limita terenului meu? MihaelaBMF MihaelaBMF Sunt proprietara unui teren extravilan in baza unui titlu de proprietate. Pana in prezent nu am facut cadastrul terenului, vecinii insa au facut motiv pentru ... (vezi toată discuția)