avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla in cazul in care vecinii conform ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla in cazul in care vecinii conform masuratorilor cadastrale depasesc limita terenului meu?

Sunt proprietara unui teren extravilan in baza unui titlu de proprietate. Pana in prezent nu am facut cadastrul terenului, vecinii insa au facut motiv pentru care au intrat considerabil peste terenul meu (100 ml). Ce este de facut in acest caz? Cui trebuie sa ma adresez? Primariei sau Oficiului de cadastru?
Cel mai recent răspuns: MihaelaBMF , utilizator 01:22, 8 Iulie 2010
notificati-i sa va elibereze suprafata ocupata si daca nu rezolvati asa, urmeaza sa le faceti actiune in instanta de revendicare si granituire.

av.m.vasilescu
Pana nu veti face cadastru, sa stiti exact unde bateti tarusii de granita, nu rezolvati problema.
Multumesc pentru raspunsul promt. Pot face actiune in instanta chiar daca in titlul de proprietate nu exista decat delimitarea in functie de vecini?
Daca la baza eliberarii celor doua titluri a stat acelasi plan parcelar (adica o masuratoare la teren reprezentata pe un plan) eroare de receptie la Oficiul de Cadastru poate fi indreptata de aceasta institutie.
Sfatul meu este sa mergeti de urgenta in audienta la directorul OCPI judetean.
Multumesc, ma voi adresa OCPI si voi cere si o copie a planului parcelar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare propietate bogdan ola bogdan ola Cine ma poate ajuta? Detin un teren intravilan cadastrat si intabulat conform cu realitatea din teren, optinut printr-un contract de vanzare cumparare. ... (vezi toată discuția)
Cadastru - gardul vecinilor imi incalca proprietatea sch sch O proprietate(jud. Prahova) este delimitata de vecini in urma unei Hotarari definitive din 1975.Vecinul a construit acum 10 ani un gard , care , incalca in ... (vezi toată discuția)
Cadastru adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)