avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune de 25 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune de 25 de ani

Buna ziua! Se poate uzucapa un teren dupa o posesie neintrerupta de 25 de ani fara just titlu? Precizez ca persoana figureaza ca si proprietar si a platit impozit. Neavand acte nici pe casa, va invoca accesiunea imobiliara artificiala, dar cum ramane cu terenul, sa mai astepte 5 ani sau se poate si asa? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 13:47, 14 Martie 2011
30 ani
Daca nu detine just titlu trebuie sa mai astepte 5 ani. Si sa fie si alte conditii indeplinite , pe langa posesia continua, posesia sa fi fost una pasnica , sub nume de proprietar, neviciata.Pentru a invoca accesiunea ar trebui sa fie proprietarul cu drepturi depline a bunului principal, terenul, pe care s-a construit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea de 30 de ani rasvan20 rasvan20 Tatal meu a cumparat cu chitanta de mana in 1974 un teren in suprafata de 70 mp de la unul dintre cei doi proprietari ai terenului in suprafata de 190 mp. S-a ... (vezi toată discuția)
Daca in ultimii 20 de ani impozitul pe pamant a fost platit de bunicul meu poate sa devina proprietar? Ionut.X Ionut.X Bunicul meu a avut un unchi care nu a avut mostenitori si l-a luat sa aiba grija de el doar ca nu i-a dat nimic in scris bunicului meu si de cand a murit ... (vezi toată discuția)
Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)