avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza pensia alimentara in urmatoarea situatie:
- fostul sot a deschis proces de reducere pensie alimentara pentru copilul aflat la mine, motivand ca intre timp mai are un copil cu actuala sotie pe care il cresc impreuna.
in acest caz este indreptatit sa solicite reducerea pana la 16.5 % din venituri sau poate ramane 25% asa cum a fost initial?
multumesc
e indreptatit sa ceara si pensia se va reduce
În cazul în care veniturile fostului soţ s-au diminuat sau au apărut evenimente de altă natură (în cazul dumnealui naşterea unui copil) are dreptul să ceară reducerea pensiei de întreţinere. Procentul în care se va acorda pensia de întreţinere va fi stabilit de către instanţă. De asemenea, instanţa poate stabili o sumă fixă pe care fostul soţ va trebui să o plătească.
va rog sa ma indrumati la mesajul de mai jos. Multumesc

In acest proces(reducere pensie alimentara) as vrea sa ma reprezint singura in instanta si nu stiu cum ar trebui sa procedez:
-la studierea dosarului in sala am constatat nereguli in ceea ce priveste semnaturile avocatului cat si ale reclamantului ( pe cererea de chemare in judecata este o semnatura a avocatului, pe cererea de amanare termen o alta semnatura, nici semnatura reclamantului nu este cea de acolo). Am adus la cunostinta instantei care a pus in vedere avocatului sa prezinte la termenul urmator contractul de reprezentare
-solicitand informatii despre veniturile reclamantului ( aflat in Canada) prin intermediul unui avocat de acolo, am aflat ca nu mai locuieste la adresa indicata in cerere de anul trecut , .avand in vedere aceasta as putea cere instantei sa nu mai judece acest proces date fiind neregulile constatate care ma pun in imposibilitatea de a afla veniturile lui ?
Referitor la problema de fond : In cererea lui de chemare in judecata reclamantul spune ca nu mai lucreaza la societatea la care lucra pana acum- luata in considerare la calculul pensiei prin sentinta anterioara - , dar nu demonstreaza acest lucru, in schimb lucreaza in alta parte cu un venit f f mic dovedit printr-o adresa de la societatea respectiva .. Cum ar trebui sa procedez in acest caz ?
multumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
crinastirbei, utilizator
Daca si dvs. si sotul sunteti de acord sa rezolvati problema pe cale amiabila va sugerez sa incercati la un birou de mediator, s ar putea sa fie o solutie ff buna, mai simpla, timp de solutionare mai scurt decat in instanta si mai putin costisitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indrumare proces reducere pensie alim crinastirbei crinastirbei in procesul de reducere pensie alimentara as vrea sa ma reprezint singura in instanta si nu stiu cum ar trebui sa procedez: -la studierea dosarului in sala ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ramo79na ramo79na Buna ziua, Sunt divortata de tatal copilului meu, in varsta de 9 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie. Tatal plateste pensie alimentara. Peste 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara laura11 laura11 peste 10 zile am proces cu fostul meu sot pt micsorarea pensiei alimentare pe care o plateste copilului.el a deschis procesul deoarece acum mai are 2 ... (vezi toată discuția)