avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

peste 10 zile am proces cu fostul meu sot pt micsorarea pensiei alimentare pe care o plateste copilului.el a deschis procesul deoarece acum mai are 2 copii.pana in prezent imi platea 25%din salariu dar acum cere modificarea procentului.in citatia pe care am primit o mi se spune sa depun intimpinare cu cel putin 5 zile inainte de proces.eu nu imi permit un avocat asa ca ma voi apara singura.ce trebuie sa fac?trebuie sa depun ceva acte inainte de proces?ce este o intimpinare si cum sa o formulez?va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:33, 7 Octombrie 2010
intimpinarea este raspunsul dat de catre pirit reclamantului pentru sustinerile facute in cererea de chemare in judecata. prin intimpinare piritul arata ca: pretentiile reclamantului sint intemeiate, neintemeiate, sau partial intemeiate. pentru sustinerile facute prin intimpinare, piritul trebuie sa arate probele pe care se bazeaza. in cazul dv. trebuie sa aratati daca cererea de chemare in judecata formulata este intemeiata sau nu, probele de care va folositi in derularea litigiului.
indiferent instanta admite cererea si micsoreaza pensia
Avand in vedere faptul ca fostul mai are doi copii in intretinere este indreptatit sa ceara reducerea procentului de 25 % pe care vi-l plateste. Cand intretinerea este datorata pentru trei sau mai multi copii ea poate fi stabilita pana la 1/2 din veniturile celui obligat la plata. 1/2 din salariu se va imparti la cei trei copii.
e inutila intampinarea fiindca instanta oricum ii va admite cererea fostului dvs sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este cazul de conciliere directa? eugen82 eugen82 Este vorba despre o actiune comerciala in pretentii intemeiata pe raspundere delictuala civila Reclamantul a chemat in judecata pe X si a facut concilierea ... (vezi toată discuția)
Divort tocalione tocalione ce inseamna \" intampinarea\" si ce efect practic legal are ? (vezi toată discuția)
Raspuns intampinare sau concluzii scrise? daianis daianis Buna ziua. Sunt reclamanta intr-un proces pentru marire pensie de intretinere. Paratul este reprezentat de avocat. La primul termen avocatul a depus ... (vezi toată discuția)